Som Natura, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

26/03/2019 - 12:12 h

medi ambient i sostenibilitat. L’exposició desperta sensacions de bellesa i benestar, fa reflexionar sobre la pèrdua de biodiversitat i anima a actuar per conservar els ecosistemes.

L’exposició desperta sensacions de bellesa i benestar, fa reflexionar sobre la pèrdua de biodiversitat i anima a actuar per conservar els ecosistemes.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït Som Natura, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat.

La biodiversitat produeix l’aire que respirem, és essencial per disposar d’aigua de qualitat per beure, ens aporta aliment, fàrmacs i molts productes de la nostra vida quotidiana. La biodiversitat és un tresor que hem de conservar per garantir el nostre benestar i la salut i perquè, en el futur, el planeta segueixi sent habitable per a tota la humanitat.

Som Natura proposa una experiència immersiva amb 18 instal·lacions audiovisuals i es divideix en tres parts. En la primera, les persones visitants trobaran una atmosfera envoltant que alterna imatges de gran bellesa amb d’altres de degradació ambiental del planeta i una selecció d’indicadors sobre les conseqüències de la pèrdua de biodiversitat.

La segona part mostra nombrosos projectes innovadors i sostenibles en marxa a Catalunya en àmbits com l’agricultura, la ramaderia, els boscos, la fauna salvatge, els rius, els mars o les ciutats. Es presenta també l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya i el Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020.

Finalment, Som Natura anima a passar a l’acció: es presenten un centenar d’iniciatives de ciència ciutadana on tothom pot trobar la seva forma de participar, d’acord amb les seves aptituds i prop de casa, per aturar la pèrdua de biodiversitat.

L’exposició no acaba entre les parets del Museu. Proposa un extens programa d’activitats per a tots els públics i arreu de Catalunya que dona a conèixer i fa valdre la biodiversitat del territori. Aquest programa ha estat creat conjuntament amb l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, el Programa de Ciència de l’Institut de Cultura de Barcelona, el Departament de Sostenibilitat i Territori de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Podeu consultar les activitats a: somnatura.org

Som Natura es pot visitar fins al 10 de novembre de 2019 a la sala d’exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (pl. Leonardo da Vinci, 4).