Tallers de la Guàrdia Urbana per als escolars de Barcelona

23/05/2019 - 09:58 h

educació. Per primera vegada, les Unitats Territorials de Sant Martí i Ciutat Vella s’han unit per oferir un escape room als infants participants.

Per primera vegada, les Unitats Territorials de Sant Martí i Ciutat Vella s’han unit per oferir un escape room als infants participants.

Un any més, el parc del Fòrum ha acollit aquest dijous 23 de maig la 20a jornada del Servei d’Educació per a la Seguretat de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), que serveix de tancament al programa La Guàrdia Urbana a les Escoles. Durant un matí, 3.000 nens i nenes dels centres educatius d’Educació Primària de la ciutat s’han trobat per gaudir d’aquesta festa educativa, sostenible i saludable.

Les escoles de Sant Martí han participat en la jornada amb 107 alumnes provinents de 13 centres educatius del districte: La Caixa, Joaquim Ruyra, Els Porxos, Asunción de Nuestra Señora, Miró, Sagrat Cor, Eduard Marquina, San Francisco, San Rafael, Santa Maria dels Apòstols, Concepción Arenal, Catalònia i l’escola d’educació especial Concha Espina.

Com a novetat, aquest any les Unitats Territorials de Sant Martí i Ciutat Vella s’han unit per organitzar una única activitat conjunta. Es tracta d’un escape room anomenat Escape Gub: de la selva a la ciutat. La resta d’Unitats dels Districtes de Barcelona també han ofert  als petits i petites altres 8 tallers lúdics amb rerefons educatiu per reforçar els seus coneixements sobre la convivència o el civisme. Així, la canalla ha pogut participar, per exemple, en un Twistviari, en un passaviari (inspirat en el concurs Pasapalabra) o en un circuit d’habilitats.

La jornada ha comptat de nou amb la participació de la Unitat Muntada, la Unitat Canina i la Unitat de Circulació de la Guàrdia Urbana, que han possibilitat que els infants es puguin posar per uns moments en la pell dels agents que treballen muntats a cavall, en motocicletes o amb gossos ensinistrats.

L’Institut de Mercats de Barcelona ha donat suport a aquesta jornada festiva repartint fruita fresca entre els petits i petites participants, substituint així les begudes edulcorades i gelats que oferien diferents cases comercials en edicions passades.

Qualsevol centre escolar de la ciutat de Barcelona pot sol·licitar formar part del programa La Guàrdia Urbana a les Escoles a través de la seu territorial de la GUB del districte o contactant amb el Servei d’Educació per la Mobilitat Segura de la GUB.