"Tardes Educatives" per a infants i joves

14/09/2023 - 10:04 h

Educació i estudis. Al districte de Sant Martí les famílies poden escollir entre prop de 350 activitats extraescolars per als seus fills i filles d'entre 6 i 17 anys.

A Sant Martí s'ofereixen prop de 350 activitats extraescolars en el marc de les "Tardes Educatives", dirigides a infants i joves d'entre 6 i 17 anys. La iniciativa municipal compta amb ajuts econòmics.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat a l’abast de la ciutadania el catàleg de les Tardes Educatives, un conjunt d’activitats extraescolars culturals, artístiques, científiques i tecnològiques adreçades a infants i joves d’entre 6 i 17 anys.

Als barris de Sant Martí s’han programat 346 activitats, que es poden cercar segons tipologia, barri, edat, dia de la setmana i paraula clau. El termini d’inscripció pot consultar-se a l’entitat organitzadora de l’activitat.

Activitats als barris del Districte de Sant Martí

Les propostes que s’ofereixen són el resultat d’un procés de selecció que en garanteix la seva qualitat. En aquest context, les entitats que ofereixen les activitats han estat homologades per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest catàleg d’activitats neix de l’estratègia Cap a una política de tardes en barris educadors.

Campanya d’ajuts

L’objectiu d’aquesta oferta és assegurar que tots els infants i adolescents de la ciutat, en especial si es troben en situació de vulnerabilitat, puguin gaudir d’activitats extraescolars de qualitat.

Per aquest motiu, en paral·lel a les activitats, del 14 de setembre al 6 d’octubre s’obrirà un període de sol·licituds per optar a ajuts econòmics per poder participar en les activitats.

Per demanar l’ajut, en primer lloc, cal escollir l’activitat que es vulgui i fer la inscripció a través de l’entitat que l’organitza. A continuació, les famílies han de tramitar la sol·licitud de subvenció a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Barems per accedir a un ajut econòmic

De manera general, poden accedir a diferents graus de bonificacions dels preus de les activitats les famílies que puguin acreditar que la seva renda disponible no supera els 10.000 euros anuals per membre de família.

Es pot demanar per a cada infant un ajut per a una activitat cultural, artística, científica o tecnològica, i a banda, també pot demanar un ajut per una activitat esportiva. La resolució i la publicació serà el 15 de novembre.