Territori i Sostenibilitat licita les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de Poblenou de l'L4 dels FMB

01/10/2014 - 14:59 h

Els treballs consistiran en la instal·lació de tres nous ascensors per comunicar el vestíbul amb les andanes i el carrer. L’actuació significarà una inversió de 2,1 milions d'euros i es preveu que s’iniciï abans de final d’any.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha iniciat la licitació de les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L4 dels FMB de Poblenou, ubicada al carrer de Pujades de Barcelona, entre els carrers de Bilbao i de Lope de Vega. Els treballs es liciten per un import de 2,1 milions d’euros i es preveu que comencin abans de final d’any i tinguin un termini d’execució de 18 mesos.

Aquesta actuació inclou la instal·lació de tres ascensors i la generació de rampes per comunicar els diversos nivells de l’estació amb itineraris accessibles. Un ascensor comunicarà el carrer amb el vestíbul i dos més uniran el vestíbul amb cadascuna de les andanes. Així mateix, el vestíbul es remodelarà completament, amb una redistribució i optimització dels espais, una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Finalment, s’executarà el recreixement d’andanes per tal d’eliminar el desnivell existent amb els combois.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 121 de les 139 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona, el que suposa que un 86% ja són totalment accessibles. Ara mateix estan en obres l’estació de Just Oliveras (L1) i la de Poble Sec (L3). L’adaptació de les estacions restants es troben en fase de projecte.