Tot a punt per celebrar el Carnaval a Sant Martí

29/01/2016 - 10:26 h

Sant Martí s'ha preparat per festejar el Carnaval, una de les festes més esperades del calendari que enguany se celebra del 4 al 10 de febrer.

Sant Martí s’ha preparat per festejar el Carnaval, una de les festes més esperades del calendari que enguany se celebra del 4 al 10 de febrer.

El carnaval és una celebració que pertany al calendari lunar. És una festa que no te data fixa i que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena passat el solstici d’hivern.

El carnaval s’ha d’emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la quaresma. Per tant, des d’aquesta altra perspectiva, per situar el carnaval en el calendari hem de buscar la primera lluna plena posterior a l’equinocci de primavera. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams. A partir d’aquest últim comptem quaranta dies enrere i arribem al Dimecres de Cendra, el primer dia de la quaresma i l’últim del carnaval. El dijous anterior és l’inici tradicional de la setmana de carnaval o Dijous Gras.

I després de fer tots aquests comptes, resulta que el Carnestoltes d’enguany ho hem de celebrar del 4 al 10 de febrer.

Sant Martí és un districte molt participatiu i amb un teixit associatiu molt sòlid i plenament consolidat. Això fa que les festes de Carnaval siguin especialment participatives i s’organitzin moltes activitats per celebrar-les.

Per això, hem recollit les activitats més importants en el document que s’annexa a la noticia  amb la voluntat que us ajudi a planificar la vostra agenda personal de carnaval.

Participeu i gaudiu de la festa!