El cohabitatge, de festa al Poblenou

25/09/2018 - 22:13 h

Habitatge. La Trobada de Cohabitatge presentarà dissabte al solar d'Espronceda 131 els projectes d’habitatge cooperatiu que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona

La Trobada de Cohabitatge presentarà els projectes d’habitatge cooperatiu que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona

Els primers projectes de cohabitatge impulsats per l’Ajuntament estan a punt de finalitzar. Amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania aquest model d’habitatge cooperatiu, i de presentar l’estat de les diferents promocions d’aquest tipus, el 29 de setembre se celebrarà a Barcelona la primera Trobada de Cohabitatge.

La festa tindrà lloc de 10.30 a 14 h al solar situat al c. Espronceda, 133, al barri del Poblenou, precisament a l’espai on començarà properament la construcció d’una de les promocions d’habitatge cooperatiu.

A la trobada, oberta a tota la ciutadania, hi participaran les diferents entitats relacionades amb el cohabitatge a la ciutat, com ara les cooperatives de veïns i veïnes, entitats del món de les finances ètiques i cooperativistes i representants de l’Ajuntament.

EL PROGRAMA DE LA FESTA

Un espai expositiu oferirà informació sobre els sis projectes de cohabitatge que promou el govern municipal, d’una banda, i sobre la problemàtica general de l’habitatge a la ciutat i les iniciatives que impulsa l’Ajuntament en aquest àmbit, de l’altra.

Les entitats relacionades amb el cohabitatge a la ciutat també disposaran d’un espai per fer difusió de la seva activitat amb materials informatius i on podran atendre al públic assistent per respondre les seves preguntes.

Així mateix, a partir de les 12 del migdia es durà a terme una taula rodona on diversos experts debatran sobre els models de cohabitatge que s’estan portant a terme a Barcelona i a d’altres ciutats de l’entorn mediterrani.

Finalment, cal destacar que a la celebració hi haurà activitats lúdiques per a tota la família, com ara manualitats per a infants o un taller de pinta-cares i de globus. Unes propostes que convidaran també a reflexionar sobre el dret a l’habitatge als més petits.

El cohabitatge

El cohabitatge és un model d’accés a l’habitatge que està promovent l’Ajuntament de Barcelona i que permet als membres d’una cooperativa de veïns i veïnes viure en un edifici sense ser-ne els propietaris o els arrendadors, per un termini de temps ampli i a un preu inferior al del mercat.

_______LES SIS PROMOCIONS DE COHABITATGE EN MARXA_______
Princesa, 49 – Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella)
Constitució, 83 – la Bordeta (Sants-Montjuïc)
Espronceda, 133 – el Poblenou (Sant Martí)
Ulldecona, 26 – la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc)
Pla dels Cirerers, 2 – les Roquetes (Nou Barris)
Joan de Borbó, 11 – la Barceloneta (Ciutat Vella)

Les dues primeres promocions s’estan a punt de finalitzar, mentre que a la resta dels projectes la construcció de l’edifici s’iniciarà properament.

Les sis promocions d’aquest model que està impulsant l’Ajuntament contribuiran a reforçar el parc públic d’habitatge de la ciutat, que ha assolit unes xifres històriques amb 72 nous projectes d’habitatge en marxa que sumaran 4.644 habitatges, un 80% dels quals estaran destinats a lloguers de preu assequible.

Amb l’objectiu de mostrar l’evolució de l’habitatge públic a la ciutat, l’Ajuntament ha creat un plànol interactiu, disponible al web d’Habitatge, en el qual es poden consultar les noves promocions construïdes, les tipologies d’habitatges i l’estat de les obres.