Unió de Colles Sardanistes, 60 anys de trajectòria

11/10/2018 - 09:06 h

Cultura i lleure. La històrica entitat federativa té la seu al barri del Camp de l'Arpa del Clot, espai des d'on organitza el Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya

La històrica entitat federativa té la seu al barri del Camp de l'Arpa del Clot, espai des d'on organitza el Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya

La sala d’actes de l’Orfeó Martinenc (Meridiana, 97) acollirà divendres 26 d’octubre el concert de commemoració dels 60 anys de la Unió de Colles Sardanistes. Serà a les 19.30 h amb un programa molt especial interpretat per la cobla Sant Jordi, dirigida per Marcel Sabaté, i amb la presentació del periodista Francesc Sánchez Carcassés.

L’esdeveniment comptarà amb l’estrena d’una sardana, obra que el compositor Alfred Abad ha dedicat a la UCS per a aquest aniversari. Durant el concert també es recuperaran les 2 primeres sardanes dedicades a l’entitat, Davant la Catedral d’Agustí Borgunyó, i Alegres fadrins de Pau Marons. A més, s’hi interpretaran d’altres obres d’interès musical per als afeccionats sardanistes, com ara el Tríptic laietà de Josep Maria Ruera (que va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona al 1970), o UCS, un mar de sardanes de Josep Clavé, composició dedicada al 50è aniversari de l’entitat que no s’ha tornat a escoltar des de la seva estrena ara fa 10 anys. El concert s’integra dins del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona de la temporada 2018-2019.

Les entrades es podran comprar anticipadament fins dimarts 23 d’octubre al preu de 7 € a la seu de la UCS (Sant Quinti, 14) i de la Confederació Sardanista de Catalunya (Pou de la Figuera, 15). En cas que quedin localitats, es podran comprar també el mateix dia del concert al preu de  10 € a l’Orfeó Martinenc.

Del Camp de l’Arpa del Clot, al món

La UCS és l’entitat federativa que aplega les colles de competició del món de la sardana esportiva. S’encarrega de l’organització dels Campionats de Catalunya de les modalitats de Lluïment, Punts Lliures, Revesses Individuals, Revesses per Colla i Colla Completa en totes les seves categories. Avui en dia existeixen les categories Alevina, Infantil, Juvenil, Gran o Absoluta i Veterana.

Amb un llarg recorregut a diferents espais de la ciutat, des de ja fa uns anys té la seu central al barri del Camp de l’Arpa del Clot, al c. Sant Quintí. És des d’aquest espai que està desenvolupant la campanya per promoure la declaració de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.