Cicle d’experiències d’innovació social digital obert al públic

dimarts, 5 novembre, 2019 - 11:46

Innovació Social Digital. L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa impulsen el cicle DSIPLAY, un programa d’experiències integrat per rutes, entrevistes obertes, tallers i debats que dona veu a professionals que treballen amb la innovació social digital.

La innovació social digital (DSI, per les sigles en anglès) és present en moltes iniciatives i projectes socioeconòmics que es desenvolupen a Barcelona, recolzades en plataformes de codi obert i basades en noves formes d’organització laboral i amb el denominador comú d’utilitzar les tecnologies digitals per afrontar els reptes socials. Sant Martí és un dels districtes de la ciutat amb més presència d’aquest tipus d’iniciatives, tal com queda recollit en el PDE, que té una línia estratègica pròpia en aquest sentit.

Amb el fi de difondre els projectes d’innovació social més destacats en aquest àmbit, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa impulsen, en col·laboració amb diverses empreses i organismes, el cicle DSIPLAY, un programa d’experiències integrat per rutes, entrevistes obertes, tallers i debats, que dona veu a professionals que treballen amb la innovació social digital (persones del món de l’emprenedoria, l’enginyeria, la creativitat, el tercer sector, les inversions, etcètera) perquè comparteixin amb el públic i les institucions de quina manera les seves eines i projectes poden contribuir a millorar i resoldre reptes urbans d’interès social global:

https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/innovacio-digital/make-in-bcn/dsiplay

 

Les properes activitats del cicle, obertes a tothom, seran les següents:

“Desenvolupament social a la Xarxa d’Ateneus de Fabricació” 

Dimecres 6 de novembre. Ateneu de Fabricació Les Corts, 17.30 h.

“El futur de l’alimentació urbana”. Dins del marc de l’Smart City Week.

Dimarts, 14 de novembre. Fab City Hub, 17.30 h.

“Ètica en la gestió i l’ús de les dades” 

Dimarts, 19 de novembre. Elisava, 17.30 h. Sessió parcialment en anglès.

“Com protegir els comuns de l’extractivisme d’actius” 

Dimarts, 26 de novembre. Hangar, 17.30 h.