Coneix la Taula d’Ocupació de Sant Martí

dijous, 20 juny, 2019 - 16:34

Ocupació i Treball. El passat 21 de maig va tenir lloc una sessió de treball de la Taula d’Ocupació de Sant Martí, l’espai de coordinació i intercanvi entre els agents territorials lligats a l’àmbit de l’ocupació.

El passat 21 de maig va tenir lloc una sessió de treball de la Taula d’Ocupació de Sant Martí, l’espai de coordinació i intercanvi entre els agents territorials lligats a l’àmbit de l’ocupació.

La trobada es va fer a la seu d’una de les entitats membres, com ve sent habitual, i en aquesta ocasió l’amfitriona va ser la Fundació Trinijove en el Centre Gestor de Residus Tecnològics que va obrir al carrer Pujades el mes de juny de 2018.

Un dels objectius de la Taula és que aquesta esdevingui també un espai per a la reflexió conjunta i compartida sobre aspectes diversos del món del treball i l’ocupació; en aquest sentit s’emmarca aquesta sessió, que s’ha centrat monogràficament en la realitat de la precarietat laboral al districte, que és una de les línies d’intervenció incloses en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Martí. L’Ernest Cañada, del centre Alba Sud, expert en la matèria, ha obert la sessió amb una ponència introductòria, que ha aportat tant dades i coneixement com testimonis de diverses persones en situacions de precarietat laboral. La ponència ha donat lloc a un debat entre les persones assistents, que ha aportat riquesa i matisos a la realitat d’aquest fenomen a Sant Martí.

La segona part de la sessió ha servit per començar a traçar possibles accions, tant per persones en situació de precarietat laboral com per empreses o entitats del territori; una de les primeres accions a dur a terme és l’enllaç amb els recursos municipals ja existents: els Punts de Defensa de Drets Laborals; el nou espai Barcelona Cuida, referent en l’àmbit de les cures; l’Espai de trobada per a dones treballadores de l’àmbit de la neteja, etc.