La propera edició de La Comunificadora escalfa motors: preinscripcions obertes

divendres, 22 gener, 2021 - 18:51

Emprenedoria. El programa potencia l’economia col·laborativa amb enfocament procomú i la cocreació de serveis.

Engega la nova edició del programa d’emprenedoria de Barcelona Activa per a persones amb un projecte o que volen sumar-se aportant les seves habilitats. femProcomuns i Labcoop imparteixen el programa, amb formacions, assessoraments i acompanyaments.

La Comunificadora arriba a la seva cinquena edició, impulsant projectes d’economia col·laborativa amb enfocament procomú. El programa d’emprenedoria amb valors de l’ESS, impartit per femProcomuns i Labcoop, està destinat a persones amb un projecte en l’àmbit de l’economia col·laborativa orientat a un model procomú o al cooperativisme de plataforma, o bé a persones que volen col·laborar amb altres per fer possible el seu projecte o sumar-se a una iniciativa d’aquest tipus aportant les seves habilitats. Tant les unes com les altres, es poden preinscriure a través del formulari.

En els darrers anys, com a moltes altres ciutats, Barcelona s’enfronta al repte de noves formes de negoci basades en plataformes digitals corporatives que extreuen beneficis de l’activitat d’intercanvis de béns i serveis entre les persones que es posen en contacte a través d’elles. Davant aquest repte i diferenciant-se d’aquesta economia de plataforma, a La Comunificadora aprofitem les possibilitats que obren les noves plataformes tecnològiques per impulsar projectes d’economia col·laborativa.

Així, La Comunificadora promou iniciatives basades en la col·laboració entre persones per produir un bé o un servei que aporta al bé comú; que utilitzen les plataformes digitals per treballar conjuntament, escalar el projecte i donar accés al que es comparteix; que tenen una governança participativa i democràtica de les plataformes; una producció organitzada a través de relacions justes entre tots i totes les participants; i en que el coneixement es comparteix a través de llicències obertes.

Ara es realitzen les sessions informatives del programa i al febrer està prevista l’arrancada amb la fase 1: “La Comunificadora s’engega”, on es duran a terme tres sessions de formació oberta i una jornada d’assessoraments per concretar els projectes i els equips de treball. El mes de març donarà pas a la segona fase: recollida de sol·licituds, valoració i selecció de projectes. Un cop finalitzat aquest procés de selecció, s’iniciarà la tercera fase: l’execució del programa, que es realitzarà entre març i juny del 2021.

Durant els mesos de programa s’oferiran activitats centrades en l’aplicació pràctica de coneixements i competències i el treball col·laboratiu, en un itinerari adaptat a les necessitats de cada projecte:

Tallers formatius pràctics, els dilluns i els dimecres:

  • Dilluns LaCo, l’itinerari formatiu per aprofundir en els pilars del model de sostenibilitat procomú, essencials per a la sostenibilitat de les iniciatives.
  • Dimecres, espai de co-treball i acompanyament grupal, en que els projectes participants reben i donen assessorament a les altres participants, aprofitant les capacitats internes del grup i amb el suport de l’equip del programa.

Acompanyaments: assessoraments per part de professionals, tutories individuals i suports especialitzats per abordar aspectes concrets,  tant en l’àmbit de model de negoci i recursos com en el de competències i organització.

Vincle amb l’àmbit de l’economia col·laborativa i de l’Economia Social i Solidària de la ciutat: trobades obertes amb persones i entitats de l’ESS i procomuns de Barcelona. Amb aquestes es busca la presentació de projectes i la generació de comunitats al seu voltant.

A més de tot això, posem a disposició de les participants la possibilitat de continuar l’acompanyament del seu projecte un cop finalitzat el programa amb el Servei d’Assessorament en ESS de Barcelona Activa o de sol·licitar la incubació a La InnoBAdora.

Aviat tindreu publicat el calendari detallat i complert del programa a la pàgina web. D’altra banda, si us interessa conèixer tots els serveis, formacions i programes que ofereix Barcelona Activa per impulsar l’ESS, trobareu tota la informació en aquesta pàgina. 

Podeu preinscriure-us a la Comunificadora al formulari