Presentació del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Martí en clau de reactivació pel període 2021-2023

dijous, 22 juliol, 2021 - 13:42

PLA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC. En el Consell Plenari de districte del mes de juliol s’ha presentat el nou Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Martí, que vol contribuir a fer realitat projectes i accions per aconseguir la sortida de la crisi i la reactivació econòmica.

En el Consell Plenari de districte del mes de juliol s’ha presentat el nou Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Martí, que vol contribuir a fer realitat projectes i accions per aconseguir la sortida de la crisi i la reactivació econòmica.

Aquest Pla és hereu de l’anterior PDE 2018–2022, en tant que continua apostant clarament pel desenvolupament econòmic de proximitat per posar en valor els actius i les oportunitats del Districte que es van començar a treballar el 2017, i que després d’avaluar-se es mantenen, milloren o modifiquen en el present Pla. Aquest Pla consagra un model de promoció econòmica que s’apropa a les necessitats actuals del territori i que vol treballar per adaptar la seva resposta a aquelles necessitats que poden sorgir en nous escenaris; que vol minimitzar la distànciaentre ciutadania i recursos públics; que es concep a partir d’un enfocament d’economia plural i centrada en les persones; i que vol generar sinergies amb els projectes econòmics de ciutat amb impacte en el territori.

La vocació del present Pla 2021–2023 és esdevenir, en la línia del PDE anterior, un marc que integri el conjunt d’accions de desenvolupament econòmic impulsades per l’Ajuntament i els actors del territori, amb la finalitat de contribuir a resoldre els reptes que té al davant el Districte i reduir les desigualtats socioeconòmiques entre els seus barris, en l’escenari complex de la postpandèmia.

El PDE consta de les vuit línies estratègiques (LE) i 18 objectius, que al seu torn es desglossen en accions concretes amb impacte al territori. Les línies estratègiques són les següents:

  • LE1. Sant Martí, reactivació econòmica des del territori
  • LE2. Sant Martí aposta pel treball de qualitat per sortir de la crisi
  • LE3. Sant Martí promou els barris de la franja Besòs
  • LE4. Sant Martí reactiva el seu comerç
  • LE5. Sant Martí finança projectes que dinamitzen l’economia del districte
  • LE6. Sant Martí enforteix l’economia social i solidària
  • LE7. Sant Martí connecta la promoció de les indústries creatives amb l’economia del visitant
  • LE8. Sant Martí, promoció del districte en clau tecnològica i d’innovació

Les accions emmarcades en aquestes línies i objectius s’aniran actualitzant al llarg dels tres anys de vigència del Pla a partir de les iniciatives que, de ben segur, sorgiran tant des de l’Ajuntament com des dels actors del Districte davant de l’evolució del context econòmic.

Aquest Pla s’ha elaborat de forma conjunta entre el Districte de Sant Martí, Barcelona Activa i el programa municipal de Pla de Barris.