Programa ‘Reimaginar el futuR3’ per reinventar i reactivar les organitzacions de l’ESS

dimecres, 20 gener, 2021 - 13:50

Innovació ESS. Últims dies per a fer la inscripció. Sessió informativa 3 de febrer.

L’objectiu del programa “Reimaginar el futuR3”, de Barcelona Activa, és potenciar a les organitzacions amb valors de l’ESS capaces d’aplicar la creativitat en la seva estratègia i en el seu dia a dia per tal d’aprofitar les oportunitats generades arrel de la covid-19. A més, es busca que produeixin un impacte positiu per a les persones i els ecosistemes que les conformen i amb els que s’interrelacionen.

El context actual, impactat per la COVID-19 és cada vegada més complex i canviant tot i que també presenta noves oportunitats. Les organitzacions capaces d’aplicar la creativitat en la seva estratègia i en el seu dia a dia podran aprofitar aquestes oportunitats per a generar un impacte positiu i amb sentit per a les persones i els ecosistemes que les conformen i amb els que s’interrelacionen per tal de millorar la seva sostenibilitat.

Reimaginar el futuR es un programa adreçat a les persones que formen part d’una organització de qualsevol sector que tingui una voluntat i predisposició clara de reimaginar-se i que, a més, incorporin o vulguin incorporar pràctiques i valors de l’ESS per incrementar els seus impactes ASG (Ambiental, Social i de bona Governança).

Per a la selecció de les persones participants es tindrà en compte la dedicació, capacitat d’equip i interès per la innovació, així com la voluntat i capacitat de l’organització per reimaginar-se. De  manera transversal, es  valorarà també la incorporació de la perspectiva de gènere, la democràcia interna i l’arrelament territorial, entre d’altres.

Per inscriure’s cal omplir aquest formulari. El 24 de febrer començarà l’execució del programa, que està previst que acabi el 16 de juny. Durant aquests mesos durem a terme:

  • Itineraris en els diferents àmbits d’intervenció
  • Consultoria per àmbits
  • Cada organització elaborarà un prototip personalitzat (estan programades sis hores de tallers de prototipatge)
  • 36 hores de formació online i presencial
  • Recursos i serveis complementaris

El programa “Reimaginem el futuR3” s’adreça a aquelles organitzacions amb practiques i valors de l’ESS o que estiguin en procés d’incorporar-los i que volen reimaginar-se i impulsar canvis i projectes de manera tangible, amb acompanyament i dins d’una comunitat.

Amb aquest, volem potenciar aquelles organitzacions que es senten capaces d’aplicar la creativitat en la seva estratègia i en el seu dia a dia per tal d’aprofitar les oportunitats que han sorgit de la situació generada per la Covid-19, tot generant un impacte positiu i amb sentit per a les persones i els ecosistemes que les conformen i amb els que s’interrelacionen.

Es durà a terme una sessió informativa el proper dia 3/2/2021 a les 13h hores, el link d’inscripció és: https://empreses.barcelonactiva.cat/ca/web/es/detall-formacio?id=1039507

Tota la informació està al web: https://empreses.barcelonactiva.cat/ca/web/es/3r

Adjunts

Més informació