Organitzat per SOS Refugiats Barcelona.

Aquest octubre tindrà lloc a La Lleialtat Santsenca el cicle de cinefòrums “Migrar és un dret humà”.

El cicle vol sensibilitzar la ciutadania sobre els processos migratoris, les situacions polítiques i legals en què es troben les persones refugiades i les vulneracions dels drets humans que tenen lloc en l’àmbit de les migracions i del refugi. També s’hi presentaran casos de persones que han patit racisme institucional i social en el seu procés de migració.

El cicle és gratuït, tot i que s’hi pot fer una aportació voluntària per recaptar fons per comprar aliments bàsics destinats als camps de Grècia.

El dijous 31 d’octubre, en la sessió de cloenda del cicle, tindrà lloc una xerrada en què participaran persones refugiades, experts en migració i refugi i activistes.

PROGRAMA

—Dijous 10 d’octubre, 19 hores: My friend (TV3, 2017). La crisi dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d’Europa dels últims 25 anys. El documental My friend, dirigit per Carles Prats i Paulí Subirà, viatja a Grècia per conèixer la realitat dels milers de sol·licitants d’asil que s’hi van quedar bloquejats quan es van tancar les fronteres europees l’any 2016.

—Dijous 17 d’octubre, 19 hores: Los muros del agua (Fotomovimiento, 2018). El documental ofereix una visió crítica dels camps de refugiats de Lesbos i Quios, dues illes gregues que Europa ha convertit en presons per a innocents, als quals, a més, imbueix falses esperances respecte al futur.

—Dijous 24 d’octubre, 19 hores: Ongi Etorri Errefuxiatuak. El documental mostra la història real de persones de diferents llocs del món que expliquen la complexa situació de les persones migrades i refugiades.

—Dijous 31 d’octubre, 19 hores: La meva pell (Siticom i Entre Pobles). La història de vuit dones valentes amb identitats, orígens i sabers diferents que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona i han deixat el seu país a la recerca d’un futur millor a Europa.

Horaris


El cicle vol sensibilitzar sobre els processos migratoris, les situacions polítiques i legals a les que estan sotmeses les persones refugiades i les vulneracions dels drets humans en l´àmbit de les migracions i del refugi. També es presentaran casos personals de persones que han patit racisme institucional i social en el seu procés de migració.

El cicle és gratuït amb aportació voluntària per recaptar fons per a la compra d´aliments bàsics destinats als camps de Grècia.

El dijous 31 d´octubre, en la sessió de cloenda del cicle, tindrà lloc una xerrada-debat amb la participació de persones refugiades, experts en migració i refugi i activistes.

PROGRAMA

Dijous 10 d´octubre
"My Friend" (TV3, 2017)
La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d´Europa dels últims 25 anys. El documental «My Friend», dirigit per Carles Prats i Paulí Subirà, viatja a Grècia per conèixer la realitat dels milers de demandants d´asil que van quedar bloquejats quan es van tancar les fronteres europees l´any 2016.

Dijous 17 d´octubre
"Los Muros del Agua" (Fotomovimiento 15M, 2018)
El documental ofereix una visió crítica dels camps de refugiats de Lesbos i Quios, dues illes gregues que Europa ha convertit en presons per a innocents creant, a més, falses esperances sobre el seu futur.

Dijous 24 d´octubre
"Ongi Etorri Errefuxiatuak"
El documental aborda les històries reals de persones de diferents llocs del món que que expliquen la complexa situació de les persones migrades i refugiades.

Dijous 31 d´octubre
"La Meva Pell" (Siticom i Entre Pobles)
La història de vuit dones valentes amb identitats, orígens i sabers diferents que han viscut l´experiència del procés migratori en primera persona deixant el seu país a la cerca d´un futur millor a Europa.

La Lleialtat Santsenca

Adreça:
C Olzinelles, 31
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Sants
Codi postal:
08014
Població:
Barcelona