LGTBI. El Museu Nacional d'Art de Catalunya organitza tres activitats gratuïtes pel Dia Mundial de l'Orgull LGTBI. Perquè també cal mirar l'art en aquesta clau...

Amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGTBI, i coincidint amb el festival Pride! BCN, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) organitza tres activitats gratuïtes. Com a entitat pública amb certificat de responsabilitat social, el museu vol implicar-se socialment en la defensa dels drets d’aquestes persones i col·lectius.

• Projecció d’Ocaña, retrat intermitent (1978)
Divendres 7 de juny, a les 18 h, homenatgem els artistes que han lluitat per la visibilitat amb la projecció d’aquesta pel·lícula de Ventura Pons, un dels primers documents cinematogràfics LGTBI de tot Espanya. Activitat gratuïta.

• Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI
Els dies 8, 11, 18 i 22 de juny, el MNAC ofereix visites a algunes obres de la col·lecció, sota una lectura queer i disruptiva. Activitat gratuïta, a càrrec de Víctor Ramírez Tur i amb una col·laboració especial diferent en cada sessió.

On the other side of skin
Amb l’objectiu de desfer creences i ampliar mirades, el grup de formació professional en dansa d’Àrea realitzen una sèrie de performances i accions a diferents espais del museu. Dissabte 29 de juny de 2019, d’11.30 a 13.30 h. Activitat gratuïta.

Imatge: detall d’El xàfec. Badia de Santoña de Darío de Regoyos (1900). Llegat de Santiago Espona al MNAC, 1958.

Horaris


Amb motiu del Dia Mundial de l´Orgull LGTBI, i coincidint amb el festival Pride! Bcn, el museu organitza 3 activitats gratuïtes amb l'objectiu d'implicar-nos socialment com a entitat pública amb certificat de Responsabilitat Social.

Projecció d'Ocaña, retrat intermitent (1978)
Divendres 7 de juny, a les 18 h, retrem homenatge als artistes que han lluitat per la visibilitat amb la projecció d'Ocaña, retrat intermitent de Ventura Pons, un dels primers documents cinematogràfics LGTBI de l´Estat. Activitat gratuïta.

Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI
Els dies 8, 11, 18 i 22 de juny oferim visites a algunes obres de la col·lecció, sota una lectura queer i disruptiva. Activitat gratuïta, a càrrec Víctor Ramírez Tur i una col·laboració especial en cada sessió.

On the other side of Skin
Amb l'objectiu de desfer creences i ampliar mirades, el grup de formació professional en dansa d´Àrea realitzaran una sèrie de performances i accions, a diferents espais del museu. Dissabte 29 de juny de 2019, d'11.30 a 13.30 h. Activitat gratuïta.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona