Setmana de la Natura a la Marina

26/09/2023 - 14:42

Del 2 al 8 d’octubre les entitats i equipaments de la Marina reivindiquen la importància de preservar el nostre planeta a través d’una setmana d’activitats de conscienciació i participació comunitària per a totes les edats.

Ruta pel barri. On és el verd? 
Punt de trobada: Casa del Rellotge
Dilluns, 2 d’octubre, a les 18 h
Per a persones adultes
La Marina és un dels barris amb més extensió de jardins de la ciutat. Espais amb dissenys únics i més espècies de vegetació. Però, molts de vosaltres direu; on és el verd? Farem una ruta per analitzar i posteriorment preparar i lliurar un informe a l’Ajuntament de Barcelona.

Taller: Terrari de vidre *
FAB la Marina, CC Casa del Rellotge
Dimarts 3 d’octubre a les 18.30 h
Menors amb adult acompanyant de 6 a 10 anys
Com s’alimenten les flors? Creem un terrari d’autoabastiment per entendre el procés de la fotosíntesi, un petit ecosistema viu i colorit. Porta un pot de vidre!
A càrrec del Punt Multimèdia la Marina

Taller infantil: Fem un barri
Local de la Marina Viva i jardins de la Mediterrània
Dimecres, 4 d’octubre, a les 18 h
De 6 a 10 anys
Amb materials reciclats, i molta imaginació, construirem pas a pas una casa molt minimalista. Un cop tinguem totes fetes les ajuntarem per crear una maqueta amb l’objectiu de crear una bonica fotografia amb perspectiva.

Ruta pel Camí de l’Esparver. Herbes remeieres i saludables de la muntanya de Montjuïc * 
Punt de trobada: davant de la Bàscula
Dimecres, 4 d’octubre, a les 17.30 h
Pujem pel camí de l’Esparver acompanyades de la Laura. Anirem descobrint les diverses herbes i plantes pròpies de la muntanya de Montjuïc. Una oportunitat per retrobar-nos amb la muntanya de La Marina.
A càrrec de La Fundició i del Pla Comunitari de la Marina

Taller: Jocs imaginatius 
Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents Imagina’t
Dijous 5 d’octubre a les 18.30 h
Activitat inclosa dins la programació de l’equipament
Realitzarem la construcció de jocs tradicionals fets amb materials reciclats com ampolles, llana, globós… El més important serà fer servir la imaginació!
A càrrec del Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents Imagina’t.

Xerrada: Els tòxics a la llar *
Centre Cívic La Cadena
Dijous, 5 d’octubre, a les 19 h
Saps que passem un 90% del temps en espais interiors? Havies pensat mai que un interior sovint està més contaminat que un espai exterior? Productes químics de neteja i higiene, emanacions de materials sintètics, CO2, camps electromagnètics, llum artificial… Donem les claus per a un habitatge saludable al segle XXI.
A càrrec del Centre Cívic La Cadena amb la doctora Amor Minayo i l’arquitecte Kike Moreno.

Neteja dels parcs i jardins *
Punt de trobada: Espai Jove Química
Divendres, 6 d’octubre, a les 18 h
Vine a cuidar el parcs i jardins de la Marina i ajuda’ns a protegir els espais naturals del barri.
A càrrec de l’Espai Jove Química i l’Espai Jove La Bàscula

Recollida de deixalles a Montjuïc 
Punt de trobada: CAP Carles Ribas
Diumenge, 8 d’octubre, a les 11 h
Per a tothom
Aquest és un tema molt parlat, però sembla però poc respectat entre nosaltres. Tots tenim molt clar el que s’ha de fer i el que no, però tot i així, no fem tot allò que tenim a les nostres mans per fer un món millor.
Amb la col·laboració de WWF Barcelona.

L’art de visitar un jardí: Laberint d’Horta *
Sortida des de la Casa del Rellotge
Dimecres, 18 d’octubre, a les 11 h
El parc del Laberint d’Horta inclou el jardí més antic conservat a la ciutat. Nascut com un jardí neoclàssic amb un toc de fisonomía italiana, es va acabar com a jardí romàntic. Descobrirem la història, la seva biodiversitat, el seu disseny i l’arquitectura que l’envolta. A càrrec Centre Cívic Casa del Rellotge i la Fàbrica del Sol.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia al correu info@lamarinaviva.cat. Per fer la inscripció de les activitats marcades amb un asterisc caldrà consultar la web de l’entitat o equipament organitzador.

Activitats coordinades per La Marina Viva, amb la participació de l’Espai Jove Química, el Centre Cívic La Cadena, el Centre Cívic Casa del Rellotge/ Sala Pepita Casanellas, La Fundició, el Pla Comunitari de La Marina, el FAB la Marina, WWF Barcelona, el Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents Imagina’t, l’Espai Jove La Bàscula i el suport del Districte de Sants-Montjuïc.