Ciència a la Marina

07/11/2023 - 18:02

Durant el mes de novembre, grans i petits podeu participar d'activitats de divulgació científica als equipaments de la Marina: jocs, itinerari, experiències, tallers científics i molt més. Aquest cicle de La Marina Viva vol apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Ciència per la mà a la Candel
Del 6 al 12 de novembre a les xarxes socials
Durant tota una setmana, la Biblioteca Francesc Candel us recomana els millors llibres de divulgació científica. Per a tots els públics.

‘Sóc la teva Físicah’ [activitat suspesa per la previsió de ventades fortes]
Diumenge 5 de novembre, a les 12 h, als jardins de Can Farrero
L’escena és totalment buida. Sona una música. La física clàssica. Una veu que ens parla des de la calma més absoluta prepara el terreny per introduir les famoses lleis de Newton. Què egocèntric, no? Posar el teu propi nom a unes lleis de merda? Quin paper juga en nosaltres l’atzar? Ciència i circ amb l’Oriol Borràs. A càrrec del Centre Cívic Casa del Rellotge. Per a tota la família.

Petita ciència
Dilluns 6 de novembre, a les 18 h
Activitat exclusiva per al Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents “Imagina’t”. En aquest espai, els nens i nenes aprendran de manera divertida i propera l’experimentació de petits experiments casolans. A càrrec de La Marina Viva.

Tarda de ciència jove
Divendres 10 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Jove La Bàscula
A càrrec de l’Espai Química Joves i l’Espai Jove La Bàscula:
> Fem sabons: vine a fer el teu sabó amb plantes aromàtiques: fàcil, sostenible i saludable.
> Experiments científics: sorprèn-te esbrinant els secrets del que passa quan alterem la matèria que ens envolta.

Gimcana científica familiar
Dissabte 11 de novembre, a les 11 h, als jardins de la Mediterrània
A través de diferents proves científiques anireu guanyant punts i descobrint qui hi ha darrere de cada experiment científic. Qui ompli el passaport amb totes les proves completes obtindrà un premi. A partir de 6 anys. Amb la col·laboració de Kids & Us La Marina.

Itinerari: Marenostrum *
Divendres 17 de novembre, a les 10.45 h. Sortida des del CC La Cadena
Descobrirem el superordinador més emblemàtic del Barcelona Supercomputing Center, que ocupa llocs destacats al rànquing internacional de supercomputadors Top500. Acció coordinada pel Centre Cívic La Cadena i el Barcelona Supercomputing Center.

Taller: fem volar drons *
Divendres 24 de novembre, de 17 a 18 h (torn 1) o de 18 a 19 h (torn 2, exhaurit), al CC La Cadena
Has fet volar mai un dron? Experimenta com es controla tot fent un circuit amb molts obstacles. A partir de 8 anys. Preu: 5,32 euros.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer la inscripció prèvia al correu info@lamarinaviva.cat, llevat de les activitats marcades (*), en què cal consultar al web de l’organitzador les condicions de participació.

Activitats coordinades per La Marina Viva, amb la participació de l’Espai Jove Química, el Centre Cívic La Cadena, el Centre Cívic Casa del Rellotge, Kids & Us La Marina, l’Espai Jove La Bàscula, la Biblioteca Francesc Candel i el Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents Imagina’t, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc.