Afectacions a la circulació de busos pels carrers destinats als vianants durant el cap de setmana i festius

12/06/2020 - 15:10

Covid-19. Amb l’objectiu d’afavorir els itineraris segurs per a les persones que van a peu, es tallen al trànsit diverses vies principals i els recorreguts d’alguns busos es veuen afectats.

Els talls es faran els dissabtes, diumenges i festius, de 9.00 a 21.00 hores, fins a finals de juny. Aquesta mesura afectarà la circulació en cap de setmana i festius de diversos busos, que modificaran parcialment els recorreguts. L'horari de les afectacions de bus pot ser més ampli que l'horari de talls de trànsit.

En el marc de les mesures per afavorir que la ciutadania pugui sortir a passejar i fer activitat esportiva de manera segura, s’augmenta l’espai reservat als vianants per poder respectar la distància entre persones, amb l’obertura per a la ciutadania de set grans àmbits de la ciutat per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva durant el cap de setmana i festius.

Aquests espais queden lliures de la circulació de vehicles, de les 9.00 a les 21.00 hores. Es tracta de la muntanya de Montjuïc, la via Laietana, l’avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos Creu Coberta – Sants, Pi i Margall- passeig de Sant Joan i Fabra i Puig – Onze de Setembre.

Els talls al trànsit, però, afectaran els recorreguts habituals de 31 busos (actualització 25 de juny) que circulen per aquestes zones en cap de setmana. TMB estableix alternatives de recorregut.

Les afectacions al detall són:

Gran de Gràcia (de la plaça de Nicolás Salmerón al carrer de Nil Fabra).

Aquest tall afectarà la circulació de 4 línies: 22, 24, 114 i V17.

Les línies 22 i 24 veuran afectat el seu recorregut en direcció al Carmel. Des de la cruïlla de passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal hauran de modificar el seu recorregut per avinguda Diagonal, via Augusta, avinguda de la Riera de Cassoles i plaça de Lesseps, on recuperaran el seu recorregut habitual. En direcció plaça de Catalunya no hi haurà afectació.

La línia 114, en direcció Gràcia, des de Torrent de l’Olla amb Ros de Olano, modifica el seu recorregut continuant per Torrent de l’Olla, Còrsega, Pau Claris, avinguda Diagonal, via Augusta, on limita el seu recorregut amb travessera de Gràcia. En direcció Can Baró: des de la limitació del recorregut a la via Augusta amb travessera de Gràcia, modifica el seu recorregut per la via Augusta, Riera de Cassoles, plaça de Lesseps, travessera de Dalt i Alfons X, on recupera el seu recorregut.​

Finalment, la línia V17 no es veu afectada en direcció Port Vell, però sí en direcció Vall d’Hebron: des de Roger de Llúria amb avinguda Diagonal modifica el seu recorregut per avinguda Diagonal, via Augusta, avinguda de la Riera de Cassoles i plaça Lesseps, on recupera de nou el seu recorregut.

L’eix de la Creu Coberta – Carrer de Sants (entre la plaça d’Espanya i el carrer d’Arizala)

Aquest tall afectarà la circulació de 5 línies: 52, 115, H10, V5, D20.

La línia 52 es veurà afectada en ambdues direccions. En direcció plaça de Catalunya canviarà el recorregut des de la carretera de Sants amb avinguda Madrid, continuant per avinguda Madrid, carrer de Berlín, carrer de Numància, carrer de Tarragona i fins a la plaça d’Espanya, on recupera el seu recorregut habitual. En direcció Collblanc, des de plaça d’Espanya modifica el seu recorregut pels carrers de Tarragona, Viriat, Comtes de Bell-lloc, avinguda de Madrid i carrer d’Arizala, on recupera el seu recorregut.

La línia 115, en direcció Rambla Badal, des de carrer de Tarragona amb Consell de Cent modifica el seu recorregut continuant per Tarragona, plaça d’Espanya i gran via de les Corts Catalanes, carretera de la Bordeta i Moianès, on recupera el seu recorregut. I en direcció Enric Bargés no té afectació.

El recorregut de la línia H10, en direcció plaça de Sants, queda escurçat a la plaça de Joan Peiró (parada 3643), mentre que en direcció Olímpic de Badalona, des del punt de limitació a la plaça de Joan Peiró, la resta del recorregut no té cap afectació en direcció Badalona.

Per la seva banda, la línia V5, no es veu afectada en direcció Pedralbes però sí en direcció Mare de Déu del Port: des del carrer de Joan Güell amb l’avinguda de Madrid, la línia modifica el seu recorregut continuant per avinguda Madrid, carrers de Berlín, Numància, Tarragona, plaça d’Espanya, gran via de les Corts Catalanes, carretera de la Bordeta i Moianès, on recupera el seu recorregut habitual.

Finalment la línia D20 es veu afectada en ambdós sentits. En direcció passeig Marítim, des de la carretera de Sants amb l’avinguda de Madrid, modifica el seu recorregut i continua per l’avinguda Madrid, carrers de Berlín, Numància, Tarragona, plaça d’Espanya i avinguda del Paral·lel, punt on recupera el seu recorregut. En direcció Ernest Lluch, des de plaça d’Espanya modifica el seu recorregut pels carrers de Tarragona, Viriat, Comtes de Bell-lloc, avinguda de Madrid i carrer d’Arizala, on recupera el seu recorregut.

Via Laietana (entre la plaça d’Urquinaona i la plaça d’Antonio López).

Aquest tall afectarà la circulació de 4 línies: 47, 120, V15 i V17.

La línia 47, direcció Canyelles, modifica el seu recorregut des de Pau Vila per avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda de Sant Pere i carrer de Roger de Llúria, on recupera el seu recorregut. Pel que fa a la direcció passeig Marítim, des de plaça d’Urquinaona modifica el seu recorregut pel carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda del Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, plaça de Pau Vila i passeig de Joan de Borbó, on recupera el seu recorregut.

La línia 120, direcció Arc de Triomf, des de plaça de Pau Vila modifica el seu recorregut per avinguda de Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, on efectua un canvi de sentit a passeig Lluís Companys, i passa per carrer de Comerç i passeig de Picasso. Direcció Manso, des de passeig de Picasso,  passa per l’avinguda Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, passeig d’Isabel II i carrer de la Fusteria, on recupera el seu recorregut.

La línia V15, direcció Josep Garí, des de Pau Vila modifica el seu recorregut per avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda de Sant Pere i passeig de Gràcia, on recupera el seu recorregut. Direcció Barceloneta, des del carrer de la Fontanella amb via Laietana, modifica el seu recorregut per plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda del Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, plaça de Pau Vila i passeig de Joan de Borbó, on recupera el seu recorregut.

La línia V17, direcció Vall d’Hebron, des de pas sota Muralla amb passeig de Colom, modifica el seu recorregut per passeig d’Isabel II, Pla de Palau, avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda de Sant Pere i carrer de Roger de Llúria, on recupera el seu recorregut. Direcció Port Vell, des de Pau Claris amb via Laietana modifica el seu recorregut per plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda del Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, plaça de Pau Vila  i Moll d’Espanya, on recupera el seu recorregut.

Passeig de Sant Joan (entre travessera de Gràcia i ronda de Sant Pere)

Afectació de 8 línies: 6, 19, 39, 47, 114, H8, V19 i D50.

La línia 6, en direcció Poblenou, modifica el recorregut, des d’avinguda Diagonal amb carrer Bailèn, per Bailèn i gran via de les Corts Catalanes, on recupera el seu recorregut. En direcció Girona, des de gran via de les Corts Catalanes amb Roger de Flor, modifica el seu recorregut per Roger de Flor cap a l’avinguda Diagonal, on recupera el seu recorregut.

La línia 19, direcció Sant Genís, des de carrer de Trafalgar amb carrer de Girona, modifica el seu recorregut pels carrers de Girona i València, per recuperar-lo de nou en el seu circuit habitual; mentre que en direcció plaça Catalunya, des del carrer Mallorca amb passeig de Sant Joan, modifica el seu recorregut pel carrer de Mallorca, Bailèn, Alí Bei i ronda de Sant Pere, on recupera el seu recorregut.

La línia 39, direcció plaça Catalana, des de carrer de Roger de Llúria amb València modifica el seu recorregut continuant pels carrers de València, Roger de Flor, Indústria, Marina, Alcalde de Móstoles, Praga i Camèlies, on recupera el seu recorregut habitual. Direcció plaça Catalunya no té afectació.

La línia 47, direcció Canyelles, des de carrer de Roger de Llúria amb València, modifica el seu recorregut continuant pels carrers de València, Roger de Flor i Indústria, on recupera el seu recorregut. En direcció passeig Marítim, des de Sant Antoni Maria Claret amb Lepant modifica el seu recorregut pels carrers de Lepant, Mallorca, Girona i Còrsega, on recupera el seu recorregut.

La línia 114, en direcció Gràcia, des de Torrent de l’Olla amb Ros de Olano, modifica el seu recorregut continuant per Torrent de l’Olla, Còrsega, Pau Claris, avinguda Diagonal, via Augusta, on limita el seu recorregut amb travessera de Gràcia. En direcció Can Baró: des de la limitació del recorregut a la via Augusta amb travessera de Gràcia, modifica el seu recorregut per la via Augusta, Riera de Cassoles, plaça de Lesseps, travessera de Dalt i Alfons X, on recupera el seu recorregut.

La línia H8, en direcció al Bon Pastor, des d’avinguda Diagonal amb el carrer de Bailèn, modifica el seu recorregut continuant per Bailèn, València, Roger de Flor i Indústria, on recupera el seu recorregut. En canvi, en direcció al Camp Nou, des del carrer de Sant Antoni Maria Claret amb carrer de Lepant, modifica el seu recorregut pels carrers de Lepant, Mallorca, Girona i Còrsega, per després prosseguir pel seu recorregut habitual.

La línia V19, en direcció a Josep Garí, des de passeig de Lluís Companys amb avinguda Vilanova, modifica el seu recorregut i passa per avinguda Vilanova, carrer de Roger de Flor, travessera de Gràcia, carrer de Padilla, plaça d’Alfons X i carrer de Praga, on recupera el seu recorregut.  En direcció Barceloneta, des de ronda del Guinardó, amb Pi i Margall, modifica el seu recorregut pel carrer de Lepant, l’avinguda Meridiana i el passeig de Pujades, on recupera el seu recorregut.

La línia D50, direcció Ciutat Meridiana, des de la gran via de les Corts Catalanes, amb passeig de Sant Joan, modifica el recorregut continuant per gran via de les Corts Catalanes i els carrers de Sicília i València, on recupera el seu recorregut. En direcció l’avinguda del Paral·lel, des del carrer de Mallorca amb passeig de Sant Joan prosseguirà pels carrers de Mallorca, Bailèn i Alí Bei, on recupera el seu recorregut.

Passeig de Pi i Margall (des de ronda del Guinardó a plaça de Joanic)

Hi haurà dues línies afectades: 114 i V19.

La línia 114, en direcció Can Baró: des de la limitació del recorregut a la via Augusta amb travessera de Gràcia, modifica el seu recorregut per la via Augusta, Riera de Cassoles, plaça de Lesseps, travessera de Dalt i Alfons X, on recupera el seu recorregut.​ En direcció Gràcia, des del carrer de Sardenya amb Camèlies, modifica el seu recorregut continuant pels carrers de Sardenya, Providència, Alegre de Dalt i Encarnació, on recupera el seu recorregut habitual.

La línia V19, en direcció Josep Garí, des de passeig de Lluís Companys amb avinguda de Vilanova modifica el seu recorregut per l’avinguda de Vilanova, el carrer de Roger de Flor, la travessera de Gràcia, el carrer de Padilla, la plaça d’Alfons X i el carrer de Praga, on recupera el seu recorregut. En direcció la Barceloneta, des de la ronda del Guinardó amb Pi i Margall, modifica el seu recorregut pels carrers de Lepant, avinguda Meridiana i passeig de Pujades, on recupera el seu circuit habitual.

L’eix passeig de Fabra i Puig – Onze de Setembre (entre Llobregós i Josep Soldevilla)

Afectacions a 15 línies: 11, 34, 47, 82, 122, 126, 133, H2, H6, H8, V27, V29, V31, D40 i D50.

La línia 11, en direcció Roquetes, modifica el seu recorregut des de carrer Sant Adrià amb Segre, per Segre (sentit Besòs), passeig de Torres i Bages, passeig de Santa Coloma, avinguda Meridiana, Pintor Alzamora i Pi i Ferrer, on recupera el seu recorregut habitual. En direcció Trinitat: des de Via Júlia amb passeig Valldaura, modifica el seu recorregut per passeig del Verdum, Pi i Molist, avinguda dels Quinze, Costa i Cuxart i Escòcia, on recupera el seu recorregut.

La línia 34, en direcció Virrei Amat, es limita el seu recorregut al carrer Berenguer de Palou amb Pare Manyanet. Així doncs, en direcció passeig Manel Girona, des d’aquest punt de limitació, modifica el seu recorregut per Pare Manyanet (sentit muntanya) on recupera el seu recorregut habitual al carrer de la Sagrera.

La línia 82, en direcció Virrei Amat: des de Pi i Molist amb plaça de Virrei Amat es modifica el seu recorregut per l’avinguda dels Quinze i Costa i Cuxart. En direcció Torre Baró, des d’aquest punt modifica el seu recorregut pels carrers d’Escòcia, Arnau d’Oms, Deià i passeig del Verdum, des d’on prosseguirà amb el seu circuit habitual.

La Línia 47, en direcció Canyelles, des del carrer d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig, la línia es desvia pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig del Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció passeig Marítim no té afectació.

La línia 122, en direcció Fabra i Puig, des de Montsant amb plaça d’Olof Palme es produeix la limitació del recorregut de la línia (parada 2401). Direcció Canyelles, des d’aquest punt continua per Aneto per recuperar el seu recorregut habitual. La línia 122 només circularà a l’entorn del Turó de la Peira i Canyelles i se suprimeix entre Turó de la Peira i l’avinguda Meridiana.

La línia 126, en direcció Sagrera, des de passeig Torres i Bages amb Sant Adrià, modifica el seu recorregut per Sant Adrià, Fra Juníper Serra, Santander, Cantàbria, Pont del Treball, Clara Zetkin i carrer de la Sagrera, on recupera el seu recorregut. I en direcció Trinitat Vella: des del carrer de Garcilaso amb avinguda Meridiana, modifica el seu recorregut per l’avinguda Meridiana direcció Fabra i Puig, on recupera el seu recorregut.

La línia 133, en direcció Sant Andreu Arenal, limitació del recorregut de la línia al carrer Sant Adrià amb Segre. En direcció Baró de Viver: des del punt de limitació modifica el seu recorregut per Segre (en sentit Besòs) i passeig de Torres i Bages, on recupera el seu recorregut.

La línia H2, en direcció Trinitat Nova, des de carrer de Dante Alighieri amb passeig de Maragall modifica el seu recorregut per passeig de Maragall (sentit muntanya), Tajo, Lisboa, Porto, plaça de l’Estatut, plaça Botticelli, avinguda de l’Estatut de Catalunya, passeig de la Vall d’Hebron, plaça de Karl Marx i passeig de Valldaura, on recupera el seu recorregut. En direcció avinguda d’Esplugues, sense afectació.

La línia H6, en direcció Onze de Setembre, limitació del recorregut al carrer de Virgili amb carrer de la Sagrera. Cap a Zona Universitària: des del punt de limitació al carrer de Virgili amb carrer de la Sagrera, modifica el seu recorregut per Gran de la Sagrera, Garcilaso, avinguda Meridiana, Felip II, Garcilaso i ronda del Guinardó, on recupera el seu recorregut.

La línia H8, en direcció Camp Nou, des de carrer de l’Havana amb Sant Adrià, modifica el seu recorregut a Sant Adrià (sentit mar), Fra Juníper Serra, Santander, Cantàbria, Pont del Treball, Clara Zetkin i carrer de la Sagrera, on recupera el seu recorregut habitual. No té afectació en direcció Bon Pastor.

La línia D40, en direcció Via Favència, des d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig es desvia continuant pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig de Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció plaça d’Espanya no té afectació.

La línia D50, en direcció Ciutat Meridiana, des d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig, es desvia pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig de Verdum, on recupera el seu recorregut. No hi ha afectació en direcció avinguda del Paral·lel.

La línia V27, en direcció al passeig Marítim, des de passeig de Fabra i Puig amb Cartellà, la línia es desvia prosseguint pels carrers Cartellà i Costa i Cuxart, on recupera el seu recorregut. En direcció Canyelles, des d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig el desviament es fa pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià, passeig de Verdum i passeig de Valldaura, on recupera el seu recorregut.

La línia V29, en direcció Roquetes, des del carrer de Garcilaso amb avinguda Meridiana, modifica el seu recorregut per avinguda Meridiana (sentit centre ciutat), Felip II, Arnau d’Oms, Deià i passeig de Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció Diagonal Mar no té cap afectació.

Finalment, la línia V31, en direcció Mar Bella, des de Sant Adrià amb Josep Soldevila, modifica el seu recorregut i continua per Sant Adrià, Fra Juníper Serra, Santander i Prim, on recupera el seu recorregut. En direcció Trinitat Vella, sense afectació.

Muntanya de Montjuïc

Des del cap de setmana del 13 i 14 de juny, el servei de bus de les línies 13 i 150 funcionen amb normalitat per donar servei als equipaments de la muntanya. En el darrer cap de setmana d’obertura de carrers i zones estratègiques al veïnat (27 i 28 de juny) a la muntanya de Montjuïc no hi haurà afectacions a la circulació de busos. És a dir, les línies 150, 23, 55 i 125 circularan en el seu horari habitual de cap de setmana.

Avinguda del Litoral (entre plaça dels Voluntaris i el carrer de la Selva de Mar)

Aquest tall afecta només una línia, la V23, i en direcció Nova Icària: des d’Arquitecte Sert amb l’avinguda d’Icària, la línia modifica el seu recorregut per avinguda d’Icària, Bisbe Climent, Carmen Amaya i Jaume Vicenç i Vives, on recupera el seu recorregut.

Més informació: web de TMB