Albareda, districte musical

31/01/2019 - 15:20

Poble-sec. El Barcelona Districte Cultural omple el Centre Cultural Albareda de concerts, cinema musical, i també dansa i circ, fins a l'abril.

El circuit de Barcelona Districte Cultural apropa la cultura als barris i aquests mesos omple el Centre Cultural Albareda de concerts, cinema musical, i també dansa i circ. La temporada comença amb el concert de pilotes de la Big Band Basket Beat Barcelona i acabarà amb el concert 'Blanc' de Ferran Palau. En aquests quatre mesos, hi podreu gaudir de dues projeccions de cinema documental musical (festival In-Edit), un espectacle de dansa i un altre de circ.

Concert: Bots pel canvi
Divendres 1 de febrer a les 18.30 h
Les pilotes de bàsquet juguen a la pista de la música, perquè la Big Band Barcelona Basket Beat, BBBBB per als amics, és una orquestra de pilotes que no només fa música per cantar i per ballar, sinó també per apoderar i ajudar a créixer els joves amb menys oportunitats o que pateixen una situació de risc. Integrada per pilotes de bàsquet i d’altres instruments, la BBBBB ofereix concerts de música propera al rock i el hip-hop que s’acompanyen de coreografies i acrobàcies.

Documental: El passat és un error
Dijous 14 de febrer a les 19.30 h
Hereves del garatge dels 60, el punk dels 70, la new wave dels 80 i la primera electrònica, les Pentina’t Lula s’autoproclamen les riot grrrl de l’urderground barceloní. I elles, les dues germanes Pantinat, l’Anna i la Laia, i la Lula Thomas són les protagonistes d’aquest documental que vol explicar els quès i els perquès d’aquest grup que defensa la ironia i practica el feminisme, que fa cançons des del 2012 i les interpreta en directe des del 2014.

Dansa: Almazuela
Dissabte 16 de febrer a les 17.00 h
Podria ser un castell inexpugnable. Un vaixell pirata. Un jardí ple de roselles i d’ocells, on es pot descansar, jugar, i embolicar la troca fins que el nostre somni creixi tant i tant, es faci tan i tan gran, que es converteixi en realitat. I tot plegat sense sortir de sota dels nostres llençols. La companyia Roberto G. Alonso proposa a Almazuela una coreografia plena de colors i colorista de la qual poden gaudir els més petits entre els petits perquè en els regnes de la imaginació no importa l’edat.

Circ: Quan no tocàvem de peus a terra
Dissabte 9 de març a les 17.30 h
El Circ Pistolet són dos amics. Tots dos acròbates. Un passat en comú que va néixer quan s’enlairaven sobre unes fustes per aprendre a fer castells. I moltes ganes de jugar, de recordar com eren aquelles tardes de joc quan tot semblava possible, quan tot estava per escriure, quan els somnis podien fer-te volar fins a la lluna però encara no tocaves de peus a terra.

Concert: Una mujer fue la causa
Divendres 22 de març a les 20.00 h
En va ser la causa i n’és la conseqüència. Perquè Laboratoria són quatre i totes quatre són dones. I totes quatre són flamenques. I totes quatre volen explorar la seva condició de dona. I totes quatre volen eixamplar els camins del flamenc. I, com que són causa, han estat conseqüència, i Una mujer fue la causa és un espectacle escrit amb veu i cos de dona que reescriu el flamenc, que el mira amb altres ulls, que el passeja per altres escenaris, que el vol fer menys petit, menys tancat, més atrevit i més dialogant.

Concert: Músiques en trànsit
Divendres 5 d’abril a les 20 h
Al grup Estación del Este es troben músics d’aquí i d’allà, però tots enamorats de l’est, de les músiques que ens arriben d’allà, de les músiques que s’han fet allà durant anys. De fet, la música klezmer, de la qual es tenen les primeres referències a l’edat mitjana, és la que es feia a les comunitats dels jueus asquenazites de l’Europa de l’Est. Aquesta música, que va absorbir tradicions arribades de terres eslaves i de l’Orient Mitjà, acostuma a tenir un aire festiu perquè tradicionalment era la que s’interpretava durant els casaments i altres festivitats.

Documental: Matangi / Maya / M.I.A.
Dijous 11 d’abril a les 19.30 h
Totes les cares de M.I.A., la de cantant, la de cineasta, la d’emigrant i, sobretot, la de dona compromesa políticament, són recollides en aquest documental que repassa dues dècades de la seva vida i que recull filmacions familiars (prop de 700 hores) del que va ser la infància i l’adolescència de l’artista des que va arribar emigrada a Londres.

Concert: Blanc
Divendres 12 d’abril a les 20.00 h
Ingràvida, vaporosa, borrosa, hipnòtica: així defineix Ferran Palau la música del seu tercer àlbum en solitari, Blanc, escrit en deu cançons que busquen acaronar a qui les escolta i submergir-lo en una immensitat dibuixada amb núvols de cotó i coixins de plomes, la immensitat que separa l’infinit del no-res, un espai que s’omple de somnis que apel·len al subconscient i al qual només la imaginació tranquil·la i reposada pot dotar de significat.