Exposicions i tallers virtuals dels centres cívics i espais joves

30/04/2020 - 12:48

Cultura | Joves. Còmic, pintura, fotografia, receptes... tot arriba a casa vostra des de nou gaire lluny a través de les xarxes en línia.

Còmic, pintura, fotografia, receptes... tot arriba a casa vostra des de no gaire lluny a través de les xarxes en línia i els perfils més actius que mai dels centres cívics i dels espais joves de Sants-Montjuïc. Conegueu els artistes del barri, perquè potser són les vostres veïnes o fins i tot vosaltres mateixos!

El Centre Cultural Albareda, l’Espai 12@16 i el projecte Tarda Jove del Poble-sec han publicat l’exposició #Confinacòmic amb les tires còmiques del jove dibuixant Wesam Azahri. Aquest noi il·lustrava les sessions del taller d’audiovisuals del 12@16, donant suport al tallerista, i en quedar tots confinats també va començar a reflectir-ho en aquestes vinyetes amb un toc d’humor. L’exposició virtual recull dibuixos d’abans i d’ara, que expliquen com estan vivint el confinament els joves del Poble-sec, i s’anirà actualitzant cada dijous amb una nova tira.

El Centre Cívic Cotxeres-Casinet ha inaugurat a les xarxes l’exposició “11 Fotoconnectades”, que presenta les creacions visuals d’onze fotògrafes de l’associació Fotoconnexió a través de diversos gèneres i tècniques. Acompanya aquesta mostra un resum de la conferència ‘Fotògrafes professionals i aficionades’ de la professora María de los Santos García Felguera. També hi podeu visitar l’exposició virtual de pintura de Júlia Sánchez Monteis titulada “Rastres”: abstraccions sobre seqüències sense temps, rastres impertorbables, camps llaurats que deixen empremtes conscients a la memòria, tot jugant amb la bellesa de la imperfecció. D’altra banda, les imatges dels quadres de Pol Peiró que s’havien d’exposar a l’aparador del Casinet d’Hostafrancs s’han publicat a Instagram. A l’exposició “Arrels”, el jove artista abstracte parla “de les arrels d’un mateix, de l’entramat de relacions que ens configuren, de les petites ramificacions que ens connecten amb la terra, de la fermesa de la branca fràgil i de les processons que van per dins mentre per fora traiem pit i propiciem l’encontre amb els nostres destins”.

Durant les darreres setmanes, el Centre Cívic El Sortidor ha recuperat i posat a l’abast de tothom les receptes de temporada dels cuiners i cuineres habituals als tallers A Taula! Ara conviden tot el barri a compartir les vostres pròpies receptes saludables i amb productes de proximitat, ja siguin plats dolços o salats, de forquilla o de cullera, del territori o d’altres països… Podeu enviar-hi les vostres receptes acompanyades d’alguna fotografia del resultat a ccelsortidor@bcn.cat o bé publicar-les a Twitter, Facebook o Instagram mencionant el Sortidor i amb l’etiqueta #atauladesdecasa. Amb les receptes més votades s’organitzarà un taller a la tardor, amb els seus autors i autores com a protagonistes!

L’Espai Jove La Bàscula ja ha anunciat la guanyadora del concurs Reversiona’t de versions musicals enregistrades des de casa i prepara noves masterclasses amb els seus professors tots els dimarts del mes de maig en directe a Facebook: la setmana vinent amb el DJ Jlopez, la següent aprenent a ballar shuffle amb l’Óscar Cabero i el 19 de maig a tocar la bateria amb Albert Pagès.

Tots els espais d’adolescents i la resta d’equipaments de Sants-Montjuïc també segueixen fent-vos propostes per passar el confinament més entretinguts, aprofitant per aprendre coses noves i compartint-les amb el veïnat de totes les edats. Si els seguiu a les xarxes socials, no us en perdreu ni una, i no us quedarà temps per al desànim!