Pluja de colors a la Festa Major del Poble-sec

17/06/2019 - 11:36

#FMPoblesec. El dissenyador gràfic Alejandro Retamal, veí del barri d'origen xilè, és el guanyador del 22è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec.

El dissenyador gràfic Alejandro Retamal, veí del barri d’origen xilè, és el guanyador del 22è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec, que tindrà lloc del 19 al 28 de juliol i enguany també servirà per celebrar els aniversaris de diverses entitats i de la fundació del barri. Al concurs s’han presentat 43 cartells. El premi, dotat amb 677 €, es va lliurar divendres al Centre Cívic El Sortidor.

Alejandro Retamal va néixer a Xile, on va estudiar disseny gràfic i hi va treballar durant una dècada. El 2009 va arribar a Barcelona i va ampliar el seu àmbit professional experimentant en àrees com la joieria, la serigrafia i el disseny de petits projectes. Però segueix dissenyant cartells com aquest, que identificarà la Festa Major del Poble-sec l’any que el barri celebra els primers 150 anys d’existència. Retamal s’ha inspirat “en la diversitat, l’alegria i l’amistat” que el Poble-sec li regala cada dia des que, fa un any, va venir a viure-hi. Al cartell, dues avionetes ruixen el barri amb gotes de colors que cauen sobre la vessant de la muntanya amb cases i elements tan reconeixibles com les Tres Xemeneies, el Refugi 307, el Molino o el Sortidor.

Enguany la Festa Major del Poble-sec recordarà els 150 anys del naixement del barri, però també els aniversaris de la fundació dels Castellers del Poble Sec o Bandarres (20 anys), dels Geganters i Grallers del Poble Sec (30 anys), del Club Arc Montjuïc (35 anys) i del Club Atlètic Running (40 anys). Les pregoneres de la Festa Major són la incansable mestra Isabel Costa, directora de l’Escola Poble-sec, i l’escriptora Júlia Costa, prolífica autora de blogs com La panxa del bou o Un balcó al Poble-sec. Com a novetat en la programació de la Festa Major del Poble-sec, que aviat es donarà a conèixer íntegrament, el pati de l’Institut Consell de Cent acollirà una matinal esportiva impulsada des de la Taula Jove del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Poble-sec.