Any Francesc Boix

09/07/2020 - 13:45

Guies. Amb motiu del centenari del seu naixement, presentem una guia sobre Francesc Boix i els republicans espanyols als camps de concentració nazis.

L’any 2020 commemorem el centenari del naixement de Francesc Boix, fotògraf veí del barri del Poble-sec. La seva figura destaca per ser testimoni dels horrors del camp de concentració de Mauthausen. Francesc Boix va ser destinat al departament de fotografia del camp i va arriscar la vida, juntament amb altres companys, per amagar els negatius fotogràfics que reflectien la realitat del camp. La declaració de Francesc Boix en els Judicis de Nuremberg va ser decisiva per incriminar alts líders nazis. Com Francesc Boix, milers de republicans espanyols van ser deportats al camp de concentració de Mauthausen i a d’altres camps.

Amb motiu de l’Any Boix us presentem aquesta guia sobre Francesc Boix i els republicans espanyols als camps de concentració nazis, amb lectures i pel·lícules que trobareu al fons especialitzat en cultura de la pau i camps de concentració nazis (Fons Francesc Boix) de la nostra biblioteca.