Aprofitem l'estiu per fer obres a les escoles

09/08/2018 - 13:37

Educació. A més de les obres de millora i manteniment de les instal·lacions de sis escoles de Sants-Montjuïc, a Bàrkeno s'ha començat a construir el nou teatre.

Les vacances escolars fan que els centres educatius estiguin buits fins al setembre. El Consorci d'Educació aprofita aquests mesos per dur-hi a terme obres de reforma, ampliació i millores sense provocar cap molèstia a alumnes ni mestres. Amb un pressupost de més de 40 milions d'euros, dels quals 23,6 són aportats per l'Ajuntament de Barcelona, aquest estiu es fan obres a 72 centres educatius. D'aquestes, 52 quedaran enllestides abans que comenci el curs. La resta continuaran, com la construcció d'un nou teatre a l'Escola Bàrkeno.

El nou teatre a l’Escola Bàrkeno forma part de l’eix educatiu sobre la cultura i les arts escèniques impulsat amb el Pla de Barris de la Marina per vincular els programes educatius amb els centres i col·lectius artístics existents al barri. Amb una inversió de 380.000 euros, estarà enllestit a principis de l’any vinent i el faran servir grups teatrals no només de l’Escola Bàrkeno, on estarà ubicat, sinó de tot el barri. El Pla de Barris de la Marina també inclou una reforma de l’edifici de l’Escola Enric Granados, que ajudi a impulsar el seu nou projecte educatiu, però aquestes obres començaran ja durant el curs escolar 2018/19.

Entre els 44 centres on el Consorci d’Educació duu a terme aquest estiu obres de reforma, ampliació i millores (RAM), hi ha sis escoles de Sants-Montjuïc. A l’Escola Poble-sec s’arranja el pati i es rehabiliten alguns espais de l’edifici, mentre que a l’Escola Pràctiques (Sants) també es milloren les calderes de la calefacció i l’aigua calenta. Alhora, estem pintant de nou l’Escola Pau Vila (a la Font de la Guatlla). També es fan obres de millora i adequació d’alguns espais a les escoles Barrufet (Sants), Cavall Bernat (la Bordeta) i Bosc de Montjuïc (el Poble-sec).