Apunta't a algun dels 460 tallers de tardor als centres cívics

02/08/2018 - 10:03

Tallers. La tornada de vacances se't farà menys dura si t'apuntes a algun dels més de 460 tallers de tardor dels centres cívics i equipaments del districte.

A finals d'agost comença el període d'inscripció als tallers de tardor dels centres cívics i equipaments del districte. Aquest trimestre n'hi ha més de 460 per triar i remenar. L'oferta és amplíssima i diversa, amb cursets per a totes les persones i edats que van des de la cuina de tupper a la confecció d'okonomiyakis (pizzes japoneses), passant pel coneixement de les herbes de Collserola; tallers de street dance actual (Hip-hop, Popping i Locking) o de balls dels anys 80, cursos d'autodefensa femenina, bijuteria amb talladora làser o impressió en 3D per a infants, batucada o combos de blues. No ho dubtis! Apunta't i la tornada de vacances se't farà més lleugera!

Al Poble-sec trobareu fins a 100 tallers diferents en els dos equipaments del barri. Per una banda, el Centre Cultural Albareda ofereix fins a 30 tallers diferents. Entre les novetats d’aquest trimestre, destaquen tallers d’expressió musical com els de combos de blues i el d’Iniciació a l’Harmònica, tallers de creixement personal com el d’iniciació al Mindfulness, o cursets que aborden la creativitat des d’àmbits tan diferents com el disseny de roba, l’street dance o el dibuix. Al Centre Cívic El Sortidor, el cicle de tallers gastronòmics A Taula! encara la tardor amb unes sessions monogràfiques sobre la cuina de productes de temporada com el moniato o el caqui, els bolets o els fruits del bosc de tardor com ara els aranyons, lledons o gínjols. A més, celebrarà la castanyada amb una programació especial centrada en la gastronomia mexicana i molt particularment en el Día de los Muertos. A tot això, s’hi sumen sessions especials sobre productes tan nostrats com el bonítol o receptes tan llunyanes com els Okonomiyakis (pizzes japoneses) o les sopes tailandeses. I quan s’acosti Nadal no us perdeu la masterclass de preparació d’un menú tradicional de Nadal! A banda dels cursos de cuina, el centre oferta aquest trimestre cursets nous d’àmbits com la dansa africana, la cal·ligrafia o la meditació i relaxació. A més a més, ambdós centres organitzen de forma conjunta fins a 9 itineraris a equipaments del districte com el Jardí Botànic, el Castell de Montjuïc, el cementiri de Montjuïc i exposicions de museus com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Caixafòrum, la Fundació Joan Miró o el Museu d’Arqueologia de Catalunya. Si esteu interessats en alguna de les ofertes dels centres poblesequins, no us despisteu perquè les inscripcions comencen el 30 d’agost.

Al Centre Cívic de la Font de la Guatlla les inscripcions comencen una mica més tard. Concretament, el 3 de setembre. En oferta, 64 tallers per a totes les edats entre els quals hi ha fins a 15 nous tallers d’àrees com la salut i el creixement personal (autodefensa per a dones, jocs per estimular la memòria i zumba intensa), la creativitat (ceràmica artística, elaboració de popets solidaris), la informàtica (iniciació a les xarxes socials i al tractament d’imatges i vídeos) i recursos com ara l’aprenentatge de l’alemany, l’alimentació conscient o el suport a la parentalitat/maternalitat.

Als equipaments de la Marina hi trobareu fins a 100 activitats diferents. En relació a la inscripció, en alguns centres com la Cadena, la Casa del Rellotge o el Punt Multimèdia de la Marina comença el 3 de setembre mentre que a la Bàscula i al Casal La Vinya comença al voltant del 10 de setembre. Pel que fa als cursets, a la Cadena trobareu de nou una oferta molt vinculada a la dansa i, més concretament al món del ballet. Ara be, també hi trobareu tallers de swing i de dansa per als més petits. Si us agrada la música i sou joves, feu cap a la Bàscula on trobareu tallers d’aprenentatge d’instruments musicals o d’estils com la rumba, la música electrònica o el hip-hop. Ara bé, si voleu aprendre a ballar el moonwalk de Michael Jackson o fer les coreografies de Fame o Dirty Dancing aneu a la Casa del Rellotge. Més enllà de la dansa, al centre del passeig de la Zona Franca trobareu cursos de nova creació com ara el de ioga per a embarassades, meditació o esmalts al foc sobre metall. Si en tornar de vacances teniu centenars de fotos i no sabeu que fer-ne, acosteu-vos al Punt Multimèdia de la  Marina que us ensenyaran a organitzar-les , tractar-les i fer un àlbum en línia. A la vegada, oferten cursos d’informàtica bàsica per a les persones grans i taller d’iniciació a la impressió 3D per als més joves.

A Cotxeres de Sants, al Casinet d’Hostafrancs i al Punt Multimèdia de la Casa del Mig trobareu més de 215 tallers. Les inscripcions comencen al Punt Multimèdia el 3 de setembre mentre que a als altres dos equipaments ho farà a partir del 12 de setembre. Pel que fa a l’oferta, a Casinet-Cotxeres s’incorporen molts tallers de cuina. Si vols aprendre a fer una bona pasta, un bon risotto o un bon ragú tot escoltant la musicalitat de la llengua italiana, vine al taller de cuina en italià; si ets una persona pràctica que no té temps però t’agrada menjar bé, el teu lloc és el curs de cuina de tupper; si vols fer un bon estofat amb els rovellons i camagrocs que has trobat a la muntanya, llavors el teu lloc és al taller de cuina de tardor. Com cada trimestre, Casinet-Cotxeres renova la seva oferta de cursos d’humanitats i ciències socials. Aquesta tardor trobareu cursets tan interessants com el que aborda els descobriments de Darwin en el marc del seu viatge per Amèrica del sud que derivarien en la formulació de la teoria de la evolució. Si sou més d’història, teniu l’oportunitat de fer un viatge a la Constantinoble bizantina i a l’Europa Barroca; si el que us agrada és la literatura, podreu aprendre les bases de l’alquimia de l’escriptura. Simultàniament, Casinet-Cotxeres incorpora també un bon número de tallers familiars en àmbits com la música, la dansa o el ioga. Per la seva banda, les novetats del centre especialitzat en tecnologia del Parc de l’Espanya Industrial passen per cursos de retoc de fotos amb photoshop, bijuteria amb talladora làser, un taller d’iniciació a l’internet de les coses o la creació d’una làmpada intel·ligent. Amb motiu de festes com la castanyada o el Nadal, el centre programa també activitats per als més joves com ara la creació d’una història de por amb Scratch per la castanyada o la preparació d’un arbre de Nadal electrònic.

Per a més informació sobre el procés d’inscripció i sobre els cursos consulteu les pàgines web dels centres cívics i dels equipaments esmentats.