Arriba l'11a edició del BCN Sports Film Festival

14/01/2021 - 13:37

Esports. El festival se celebra del 18 al 24 de gener de manera presencial i virtual. Totes les entrades són gratuïtes i cal reservar-les prèviament.

El festival se celebra del 18 al 24 de gener de manera presencial i virtual. Totes les entrades són gratuïtes i cal reservar-les prèviament.

La nova edició del BCN Sports Film Festival s’adapta a les mesures de seguretat i prevenció orientades a controlar la propagació de la covid-19. Totes les sessions, tant presencials com virtuals, són gratuïtes i obertes a tothom. Per accedir-hi, i a causa de les restriccions d’aforament de totes dues modalitats (presencial i virtual), serà necessari reservar l’entrada prèviament.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha participat en la presentació oficial de l’11a edició del BCN Sports Film Festival. Escudé ha valorat positivament la celebració del festival malgrat el context de pandèmia: “Tot i les dificultats, vull agrair a tothom qui ha fet possible que tinguem un any més el BCN Sports Film Festival a la ciutat. El binomi esport i cultura no s’atura mai”.

Modalitat virtual

Totes les sessions del festival estaran actives i disponibles del 18 al 24 de gener a través de la plataforma FESTHOME.

Tothom qui ho vulgui pot obtenir la seva entrada prèviament a través d’aquest enllaç o accedint directament a la sessió o sessions desitjades:

L’esport no té gènere
Perseguint un somni
Històries amb nom propi
Outdoor Sport
Aconseguint els somnis
The Power of Sport
La meva vida la decideixo jo
Marató de sensacions
Marató de sensacions 2
Marató de sensacions 3
Marató de sensacions 4

A més, el dia 23 de gener, després de conèixer la decisió del jurat s’inclourà una nova sessió que només estarà activa el dia 24 de gener i que contemplarà tots els premiats de l’11a edició del BCN Sports Film Festival.

Modalitat presencial

El certamen tindrà quatre seus presencials situades al centre de Barcelona:

  • El Museu Olímpic i de l’Esport comptarà amb 3 sessions vinculades al públic més actiu. Es tractaran històries d’esportistes, aventures frenètiques i reptes impossibles. Acollirà també les sessions d’inauguració i cloenda que seran emeses per streaming a través de totes les plataformes del BCN Sports Film Festival i de la Fundació Barcelona Olímpica.
  • El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Colet tindrà una programació vinculada amb temes socials. L’esport com a eina per a la integració, cooperació, cohesió social, estereotips, etc. Es projectaran històries que mostren el plus que l’esport aporta a la societat.
  • El Centre Cívic El Sortidor descobrirà esportistes que han desafiat límits socials, físics, econòmics i psicològics per dur a terme els seus somnis.
  • Els Cinemes Girona oferiran una programació per als més cinèfils. Es tractarà d’una varietat de documentals i curtmetratges de ficció, animació, i experimentals, el nexe d’unió del qual és l’esport.

Les entrades s’hauran de reservar prèviament a través d’aquest enllaç.

El Festival

La Fundació Barcelona Olímpica, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de la FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), organitzen l’onzena edició del BCN Sports Film – 11th BARCELONA INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, la qual forma part del WORLD FICTS CHALLENGE – 2020.

Un dels principals objectius del BCN Sports Film 2020 és apropar el món audiovisual sobre temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema, productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives un espai de diàleg que faciliti l’apropament i la reflexió entre els professionals del sector.

#BCNesMoudinsdecasa amb el Festival

El passat mes d’abril l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el BCN Sports Film Festival, van organitzar el concurs esportiu #BCNesMoudinsdecasa amb l’objectiu de promocionar l’esport durant l’etapa de confinament domiciliari.