Els dijous, teatre al Casinet

09/10/2019 - 13:52

Hostafrancs. Dijous 19/12 a les 20 h, el Barcelona Districte Cultural ens porta al Casinet la companyia de José y sus Hermanas, que presenta «Arma de construcción masiva».

El circuit Barcelona Districte Cultural apropa la cultura als barris i aquest trimestre porta al Casinet d'Hostafrancs sis obres de teatre de temàtiques diverses, però totes ben interessants tant des del punt de vista escenogràfic com pel discurs crític que aporten al públic. Totes les sessions són gratuïtes, però cal reservar l'entrada abans a través del web.

Teatre: 3, 2, 1… Zero
Dijous 10 d’octubre a les 20 h
Aquest espectacle va néixer per conscienciar la societat un 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, per iniciativa del Punt d’Informació i Atenció a la Dona del districte de Sant Andreu, que es va posar en contacte amb La Jarra Azul, una companyia nascuda al districte a partir del grup de teatre d’un institut. L’espectacle, que incorpora textos del dramaturg Antonio Morcillo i del monologuista Toni Cano, va néixer per impactar en les consciències només un dia, però des del 2013 ha girat per Mèxic, Xile i molts escenaris catalans.

Teatre: Fairfly
Dijous 24 d’octubre a les 20 h
La revolta de La Canadenca o el garatge de Microsoft? La vaga col·lectiva o la (possible?) salvació individual? Fairfly és una obra de temàtica sociolaboral escrita per Joan Yago, dirigida per Israel Solà i interpretada per Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Vanessa Segura… És a dir, és un producte que engreixarà la vostra ànima amb totes les calories que són habituals en els muntatges de La Calòrica i amb alguna altra més, que per alguna cosa Fairfly ha acumulat premis des que es va estrenar el 2017 al Tantarantana abans de fer temporada a La Villarroel.

Píndoles: teatre breu en espais vius
Dijous 7 de novembre a les 20 h
Qui ha dit que necessitem un escenari? I per què gaudir només d’una història d’una hora si podríem gaudir de tres històries de 20 minuts? Prepareu-vos, perquè aquí res no serà com esteu acostumats. Un tres en un del teatre amb tres històries sense escenari:
• Duérmete niño
• Happy birthday, Jamie Love
• Welcome to Berlin

Teatre: Només una vegada
Dijous 21 de novembre a les 20 h
Potser, si només ha estat una vegada, ni ell és un maltractador ni ella és una dona maltractada, no? Perquè les víctimes mai no han estat dones fortes, oi? Segur? O potser és ser víctima el que les afebleix? Totes aquestes són les preguntes que la dramaturga i directora Marta Buchaca es planteja en aquest text estrenat al festival Grec del 2018 que després va fer temporada a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. És la història d’una parella amb possibilitats econòmiques i intel·lectuals que viu la seva primera vegada, una primera vegada que ella no denuncia perquè se sent tant víctima com culpable…

Teatre: Mambo
Dijous 12 de desembre a les 20 h
Comèdia escrita i dirigida per Oriol Tarrasón per a la seva companyia, Les Antonietes, que, per primera vegada, han decidit aparcar els clàssics —això sí, revisitats— per apostar per un text propi que, diuen, entronca amb Woody Allen i Ionesco. I potser també amb El dia de la marmota, perquè aquesta parella, que es va conèixer ballant un mambo, cada dia, a l’hora de sopar, discuteixen si han de divorciar-se o han de continuar casats. I si ho fan, no és per un altre motiu que trobar la sal de la vida que els permeti continuar casats sense avorrir-se ni perdre el pas d’un matrimoni que és com un mambo.

Teatre: Arma de construcción masiva
Dijous 19 de desembre a les 20 h
Aquest any, la jove companyia José y sus Hermanas busca preguntes, més que respostes, en un espectacle que vol allò que l’escola moltes vegades ni intenta: fer-nos qüestionar la nostra societat; en aquest cas, el seu sistema educatiu, que no deixa de ser el pal de paller per construir-nos i dibuixar-nos. A partir d’anècdotes, d’històries, de vivències, de trossets de vida de cada un dels integrants de la companyia, Arma de construcción masiva manté una clara vinculació ètica i estètica: voluntat crítica, dramatúrgia fragmentada, ús de vídeos i de músiques en directe i tones d’energia sobre l’escenari.