Oberta la Biblioteca Vapor Vell

03/06/2020 - 10:07

Biblioteques. De moment és l'única oberta a Sants-Montjuïc, només per al retorn i la recollida de documents amb cita prèvia.

La Biblioteca Vapor Vell i deu més a tota la ciutat van reobrir les portes dimarts 2/06 després de dos mesos i mig de confinament per frenar el contagi de la covid-19. De moment, només s'accedeix fins al vestíbul per recollir a l'hora acordada els documents reservats prèviament per internet, o bé retornar a través de la bústia exterior els que s'han tingut en préstec.

Un cop finalitzades les tasques de condicionament per garantir les mesures de seguretat contra el contagi a totes les persones usuàries i treballadores, dimarts 2 de juny es van reobrir onze biblioteques, almenys una per districte. A partir d’ara, les 29 restants (a Sants-Montjuïc, la del Poble-sec – Francesc Boix i la Francesc Candel a la Marina) aniran obrint gradualment a mesura que s’hi vagin desplegant les mesures sanitàries.

Des de dimarts, a la Biblioteca Vapor Vell s’admeten retorns de documents a la bústia exterior, sense accedir a l’interior de l’edifici. Tanmateix, per evitar desplaçaments innecessaris, recordeu que s’han prorrogat fins al 31 de juliol els terminis de devolució dels préstecs anteriors al tancament.

A més, les persones usuàries poden reservar documents i anar-los a recollir amb cita prèvia. Les cites es poden demanar per telèfon a través d’aquest formulari. Un cop reps la confirmació de la cita prèvia i que tens els documents a la teva disposició, has d’anar a la biblioteca amb mascareta i mantenir-hi sempre la distància de seguretat.

Només es poden fer reserves de documents de les biblioteques que estiguin obertes. No hi ha préstec interbibliotecari. La recollida de documents reservats s’ofereix en espais habilitats per a aquesta finalitat i no es pot accedir a cap altre espai de la biblioteca. De moment, l’horari està limitat a tres tardes i tres matins:
• de dilluns a dimecres de 14.30 a 19.30 i
• de dijous a dissabte de 9.30 a 14 h.

Sense necessitat de desplaçar-se a les biblioteques, tots els usuaris poden seguir accedint al servei de préstec de continguts digitals a través de l’eBiblio i d’una variada oferta d’activitats en línia i clubs de lectura virtuals.