"Ciutat oberta"

13/10/2020 - 17:41

El món viu un canvi d’època marcat per la revolució digital, la globalització i l'emergència climàtica. Del 13 al 18 d’octubre, la Biennal de pensament convida la ciutadania a debatre i a pensar, a parlar de democràcia, de tecnologia i de ciutat, a imaginar el futur i pensar el paper que hi tenen les ciutats.

La Biennal porta activitats i ponències a tota la ciutat, amb la participació de persones expertes de l’àmbit local, nacional i internacional. Totes les activitats són presencials, seguint les mesures de seguretat i amb l’aforament limitat a causa de la covid-19. Per assistir-hi cal fer una reserva prèvia a través del web. A més, una dotzena d’activitats s’emeten en directe al web de la Biennal, però no les del programa +Biennal, del qual formen part les cinc que tenen lloc a Sants, Montjuïc i la Marina:

  • Performance ‘La taula’
    Dimecres, dijous i divendres de 18.30 a 20 h al Teatre Lliure
    Qualsevol persona del públic pot seure en una de les cadires, i un amfitrió anirà recordant les normes d’aquest sopar d’etiqueta. Aquest mecanisme de debat permet respondre amb immediatesa les qüestions més candents del moment. El projecte, ideat per la companyia nord-americana Split Britches, combina la teatralitat amb els models de participació comunitària.
  • Diàleg ‘La falsa neutralitat política dels espais digitals: cap a una dictadura dels algoritmes?’
    Dijous 15 de 19 a 21 h a la Lleialtat Santsenca
    Cap a on ens porta la transformació digital que vivim? Quines implicacions té en termes de participació política i governança? En parlem amb Liliana Arroyo i Ingrid Guardiola, dues de les veus més autoritzades i crítiques a Catalunya sobre l’impacte de les transformacions digitals en la nostra quotidianitat. El diàleg serà conduït per un membre del Secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, organitzador de la sessió.
  •  Taula rodona ‘Agredolç. Menjar és un acte polític’
    Divendres 16 de 17 a 19 h a l’Aula de Cuina del Mercat de Sants
    Marina Monsonís, a través d’un menú culinari que despertarà tots els sentits, conduirà un col·loqui amb l’activista Yayo Herrero i el pagès ecològic Joaquín Arqué per parlar sobre què hi ha darrere del que mengem, quina relació té el menjar amb la salut, la sostenibilitat, les cures, la sobirania alimentària, les relacions entre el camp i la ciutat o la crisi climàtica i ecològica global.
  • Taller ‘Quines són les teves causes?’
    Diumenge 18 de 12 a 13.30 h a la Fundació Joan Miró
    Joan Miró feia servir el seu traç valent i compromès en la defensa de la democràcia, els drets humans o la cultura i llengua catalanes, entre altres causes. Moltes segueixen en peu avui en dia, i se n’hi sumen d’altres que marquen el nostre present. Per quina causa et mobilitzaries tu? Descobreix el Miró cartellista i fes el teu propi cartell.
    Taller gratuït amb inscripció prèvia i aforament limitat a 25 persones.
  • Taula rodona ‘Pràctiques artístiques en relació: habitar llocs comuns’
    Diumenge 18 de 10 a 14 h al Graner
    La tercera i última jornada sobre territori, comunitats i pràctiques artístiques organitzada pel Graner, La Central del Circ i l’Ateneu Popular 9 Barris treballarà amb la idea de situar “el cos al barri” des de pràctiques relacionals, híbrides i amb capacitat per exercir la corresponsabilitat. Programa de la jornada:
    10–11.15 h – Peça escènica ‘Darrere de la muntanya’ de Nyamnyam
    11.15–11.30 h – Pausa-esmorzar
    11.30–13.30 h – Taules de treball:
    • “Arts en viu” amb Nyamnyam i Imma Solé
    • “Escena expandida” amb Dianelis Diéguez, Aurora Bauzà i Pere Jou
    • “Pràctiques relacionals” amb Roger Bernat
    13.30 – 14 h – Posada en comú i cloenda
    La peça escènica ‘Darrere de la muntanya’ tindrà una segona funció oberta al públic el mateix dia 18 a les 18 h al Graner (reserves a info@granerbcn.cat).