Reobre la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix

30/06/2020 - 14:48

Biblioteques. Aquest juliol ja estan obertes les tres biblioteques de Sants-Montjuïc: la Vapor Vell a Sants, la Francesc Candel a la Marina i la Francesc Boix al Poble-sec.

Aquest 1 de juliol torna a donar servei la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. Com les altres dues biblioteques del districte, reobertes al juny, la represa de l'activitat després del confinament per la covid-19 es fa en condicions especials: la biblioteca no està oberta com a sala de lectura, sinó com a punt de recollida dels llibres i material de préstec reservat amb cita prèvia. El retorn de préstecs es fa exclusivament a la bústia exterior de la biblioteca.

Des del passat 2 de juny s’han anat obrint de forma gradual les biblioteques de Barcelona, a mesura que s’han pogut desplegar les mesures sanitàries per garantir-hi la seguretat de totes les persones, usuàries i treballadores. Ara tothom, amb el seu carnet de biblioteca, pot reservar documents i demanar cita prèvia per anar-los a recollir. Les cites es demanen a través d’un formulari web i també per telèfon. Un cop l’usuari rep la notificació que té els documents a la seva disposició i la confirmació de la cita prèvia, ha d’anar a la biblioteca a recollir-los sempre amb mascareta i mantenint la distància de seguretat.

Amb la reobertura de la del Poble-sec, ja estan obertes les tres biblioteques de Sants-Montjuïc: la Biblioteca Francesc Candel de la Marina va obrir dimarts 9 de juny i la Biblioteca Vapor Vell, una setmana abans, quan es va iniciar el desconfinament gradual de les Biblioteques de Barcelona, que aquest mes de juliol arriba ja a la reobertura de 30 biblioteques a tota la ciutat. A la biblioteca de Sants també han començat a funcionar aquesta setmana les sales d’estudi nocturnes.

En tot cas, per evitar desplaçaments innecessaris, recordeu que s’han prorrogat fins al 31 de juliol tots els terminis de devolució dels préstecs anteriors al tancament. A més, sense necessitat de desplaçar-se a les biblioteques, tots els usuaris poden seguir accedint al servei de préstec de continguts digitals a través de l’eBiblio i d’una variada oferta d’activitats en línia i clubs de lectura virtuals.