Estrena dels nous jardins de Magòria

11/12/2019 - 19:37

Bordeta. El barri s'acosta a la Gran Via: aquest dissabte 14 de desembre s'obren els nous jardins de Magòria, amb animació i activitats familiars entre les 11 i les 13 h.

La urbanització d'aquests jardins de Magòria, a la cantonada entre els carrers del Corral i de Mossèn Amadeu Oller, resol un greuge històric d'aquesta part del barri de la Bordeta, que ha viscut durant dècades d’esquena a la Gran Via. Ara tot el veïnat de Sant Medir podrà arribar directament a peu a aquest eix de mobilitat i també gaudir dels nous espais verds.

Les obres, que han durat nou mesos, han suposat una inversió d’un milió d’euros i han generat tot un espai enjardinat amb una trentena d’arbres i diverses zones d’estada on es pot seure en bancs, cadires o banquetes. Dels 5.989 metres quadrats que s’han urbanitzat, 2.142 metres són superfície verda. Els fanals amb lluminàries de baix consum incorporen també el servei de connexió a internet sense fils de Barcelona Wifi.

Us convidem a estrenar els nous jardins de Magòria aquest dissabte 14 de desembre: d’11 a 13 h, hi haurà una carpa de joc lliure, un espectacle de titelles, un taller de creació de xapes i pintacares per als més petits i petites.

Amb la remodelació d’aquest espai al voltant dels nous edificis d’habitatges, desapareix la barrera que separava els àmbits de la Gran Via i de Sant Medir. Alhora, aquesta urbanització suposa un primer pas de la transformació de tot l’àmbit de Magòria com a futur pol d’equipaments al barri i al districte.

Història de Magòria

Aquest espai ara enjardinat, comprès entre els carrers del Mossèn Amadeu Oller, Corral, el CAP Bordeta-Magòria i la Gran Via de les Corts Catalanes, va formar part durant més de mig segle de la platja de vies de l’estació de Magòria, una parada de la línia que comunicava Barcelona amb Martorell. El 1926, quan es va obrir l’estació soterrada de la plaça d’Espanya, l’edifici modernista de l’arquitecte Josep Domènech Estapà va deixar de rebre viatgers. Però la cicatriu ferroviària que dividia els barris de Sants-Montjuïc en forma de 24 vies continuà sent escenari d’un important trànsit de mercaderies fins que l’estació va tancar, l’any 1974.

El nom de Magòria recorda l’antiga riera que baixava de Collserola travessant les Corts. Al seu pas per Sants, la riera seguia pels carrers de Miquel Bleach i de Joanot Martorell i, passada la Gran Via, pels carrers de la Mineria i de la Mare de Déu de Port.