Busquem qui porti el Punt de Defensa de Drets Laborals

07/03/2018 - 14:03

Licitació. Fins al 18 de març es poden presentar propostes per gestionar el Punt de Defensa de Drets Laborals de Sants-Montjuïc.

Sants-Montjuïc comptarà al setembre amb un nou Punt de Defensa de Drets Laborals, com el que funciona des de fa cinc mesos a Ciutat Vella, oferint formació i assistència legal al veïnat en temes vinculats amb les relacions laborals. És una acció del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc. Barcelona Activa ha iniciat la licitació per desenvolupar aquest servei als districtes de Sants-Montjuïc i Nou Barris, i mantenir-lo a Ciutat Vella. Les assessories laborals, gabinets jurídics i entitats dels barris que treballen en aquests temes poden presentar-hi les seves candidatures per a un, dos o els tres districtes fins al 18 de març.

Una de les accions de lluita contra la precarietat laboral previstes al Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc és la posada en marxa d’un Punt de Defensa de Drets Laborals. Entrarà en funcionament el proper 3 de setembre, oferint assessorament individual en drets laborals i sessions de formació en grup. Algunes d’aquestes sessions seran específiques sobre igualtat de gènere en el món laboral i oferiran assessorament específic a la Taula d’Empreses sobre les seves obligacions i bones pràctiques pel que fa als plans d’igualtat i protocols contra l’assetjament sexual o per raó de sexe.

La ubicació i l’horari d’atenció al públic, de 10 hores setmanals, es fixarà durant els propers mesos. Mentre el Punt de Defensa de Drets Laborals de Sants-Montjuïc no estigui disponible, les persones en situació de vulnerabilitat que estiguin interessades a rebre aquest assessorament poden acudir al punt de Ciutat Vella, situat a la plaça de Salvador Seguí, al Raval.

De moment, el contracte públic que es licita preveu una prestació de servei a Sants-Montjuïc de 18 hores setmanals del 3 de setembre i el 21 de desembre, entre atenció individual (40 h en total), sessions grupals (12 h) i hores de gestió i captació d’usuaris i usuàries (240 h). S’hi pot presentar qualsevol entitat, empresa o persones autònomes que reuneixin els requisits, individualment o coordinades com a unió temporal d’empreses o entitats. Es valorarà especialment la seva implicació prèvia amb el territori. L’encàrrec s’entén com una prova pilot que ha de permetre testar, avaluar i dimensionar les necessitats i característiques del futur servei a desplegar en una segona fase durant el 2019.

L’estratègia de captació d’usuàries del nou Punt de Defensa de Drets Laborals s’adreçarà a tot el veïnat i treballadors dels barris de Sants-Montjuïc, si bé posarà especial èmfasi en la situació de les dones en relació amb els drets laborals. D’igual manera, el Punt s’adreçarà a les empreses amb centre de treball al districte i possibles contractants en matèria de treball de la llar per tal d’assessorar-les en matèria de contractació.