Els centres cívics de Sants-Montjuïc reobren les portes

11/06/2020 - 10:53

Cultura. Després de tres mesos tancats i limitats a les activitats virtuals, els centres cívics i els casals de barri de Sants-Montjuïc comencen a obrir les portes a partir del 15 de juny.

Han passat tres mesos des que tots els centres cívics i casals de barri de la ciutat van haver de tancar les portes a causa de la pandèmia de covid-19. Han estat noranta dies d'activitats a distància, tot potenciant-ne la presència al web i les xarxes socials. Finalment, aquests centres de l'activitat comunitària als barris tornen a obrir les portes a partir de dilluns 15 de juny. Alguns trigaran encara uns dies més. En tot cas, la reobertura es fa sempre amb totes les mesures de seguretat contra el contagi marcades per les autoritats sanitàries.

Progressivament, tots els centres cívics i casals de barri recuperaran les activitats i serveis habituals, adaptades als aforaments possibles i les mesures d’higiene necessàries. Durant el mes de juliol, s’hi faran alguns cursos i tallers nous i d’altres que van quedar pendents a la primavera. El circuit Barcelona Districte Cultural reprogramarà a partir del juliol les funcions ajornades els mesos de març i abril al Casinet d’Hostafrancs, al Centre Cultural Albareda i a tots els auditoris i espais escènics de la ciutat on apropa espectacles de qualitat a preus assequibles.

Alhora, els centres mantenen la intensa programació d’activitats gratuïtes en línia que han anat oferint durant aquests mesos de confinament. Si no us voleu perdre’n cap iniciativa, podeu seguir-los a les xarxes socials, consultar els webs de cada equipament i apuntar-vos als butlletins informatius.

El Centre Cívic Cotxeres de Sants i el Casinet d’Hostafrancs estaran oberts a partir de dilluns de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. En el cas de les Cotxeres de Sants, l’atenció al públic es farà només a l’edifici A, mentre que el C o Francesc Masclans (a la plaça de Bonet i Muixí) romandrà tancat. L’equip del centre cívic treballa en l’organització de diversos actes culturals, com projeccions o presentacions de llibres, durant les properes setmanes. El Casinet acull el proper cap de setmana els quatre concerts d’El Niño de la Hipoteca dins la programació del festival Barnasants (dijous, divendres i dissabte a les 20 h, diumenge a les 19 h).

La Lleialtat Santsenca també s’obrirà de nou al públic dilluns 15, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Però les activitats, cursos i tallers tornaran a omplir aquest espai comunitari a partir de la setmana següent, sobretot a partir de Sant Joan.

El Centre Cívic Font de la Guatlla reobre dilluns 15 de juny amb aquest horari de dilluns a divendres: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Les inscripcions per als tallers que s’hi faran a partir del 29 de juny es podran fer en línia o presencialment demanant cita prèvia. Hi haurà tallers per a infants (modern dance, dansa clàssica, juguem en anglès, ioga i zumba familiar) i per a adults (ioga, anglès, relat de viatges, exercicis de memòria, pilates, tonifica’t, swing, country, Broadway jazz, latin fit…).

La Marina

El Centre Cívic La Cadena i el Centre Cívic Casa del Rellotge obren portes aquest dilluns 15 de juny amb un horari reduït que es mantindrà fins al setembre: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. S’hi han programat tallers de ioga, ioguilates, ioga postpart amb nadons, ioga per embarassades, estiraments, zumba, salsa, ballar música dels 80, dansa contemporània, carvat de segells i estampació, il·lustració en blanc i negre, aquarel·la, figures en paper maixé, anglès i tallers de cuina en línia (begudes refrescants i batuts, formatges vegetals, poke bowls, batuts i esmorzars saludables en família.

El Casal de Barri La Vinya i el Casal de Barri Sant Cristòfol també reobren el 15 de juny amb atenció al públic i algunes activitats, com les trobades veïnals setmanals de suport mutu o les sessions de hip-hop que s’hi faran a les tardes, amb entrada i sortida esglaonades.

El Poble-sec

El Centre Cívic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda obriran les portes a partir del 15 de juny (data sense confirmar) per dur-hi a terme els tallers que es van haver d’aturar a l’hivern, només amb les persones que ja hi estaven apuntades. Els seus espais també acolliran les activitats d’alguns projectes socials i culturals del barri. L’Albareda, que estarà obert de dilluns a divendres de 9.15 a 13.45 h i de 16.15 a 21.45 h, també serà seu dels concerts del Barcelona Districte Cultural: Enma Fernández, divendres 3 de juliol, i Joina, el 10, tots dos a les 20 h. Els bucs musicals romanen tancats fins al setembre.