La Magòria del futur: esport, salut, habitatge i zones verdes

06/03/2020 - 17:18

Urbanisme. El veïnat ha tingut l’última paraula per decidir el projecte que farà de l’entorn de l'antiga estació un nou centre urbà amb un important pol d'equipaments públics.

De frontera entre barris a nou gran centre urbà amb equipaments sanitaris, habitatge a preu assequible, més de 5.000 metres quadrats de verd i una gran àrea esportiva. El veïnat ha tingut l’última paraula per decidir el projecte que transformarà l’entorn de l'antiga estació de ferrocarril: “Campus Magòria: Connecta 4”.

L’àmbit, de 20.000 metres quadrats, reforçarà els serveis de la Bordeta, Hostafrancs i la Font de la Guatlla i millorarà la connexió entre aquests barris, històricament separats per Magòria.

• Pol d’equipaments esportius
L’històric camp de futbol es recuperarà i serà el centre d’aquest nou àmbit. A més, s’hi construirà un pavelló poliesportiu amb pistes de bàsquet, futbol sala i handbol que tindrà un camp de futbol set a la coberta, i s’hi instal·laran setze pistes de petanca.

• Reforç de l’atenció sanitària
A la nova Magòria hi haurà un hospital sociosanitari amb 261 llits per atendre pacients crònics, subaguts, de cures pal·liatives i de llarga estada, i addiccions cròniques. També es posarà en marxa un centre d’urgències i d’atenció primària, que obrirà les 24 hores els 365 dies l’any. Tots dos equipaments complementaran el CAP Bordeta-Magòria, que és just al costat.

• Habitatge a preu assequible
L’àmbit de Magòria tindrà un edifici amb 150 habitatges de lloguer a preu assequible per a persones grans o en situació de vulnerabilitat. Aquest espai complementarà l’oferta d’habitatge de Can Batlló: en total sumaran 441 pisos públics.

• Més de 5.000 metres quadrats de verd
La Magòria del futur tindrà diverses zones verdes, com espais enjardinats i una coberta amb vegetació a l’edifici d’habitatges. La prioritat és preservar els arbres que hi ha a la zona, garantir la biodiversitat d’espècies mediterrànies i procurar que hi hagi espais d’ombra i de sol, per protegir de la calor a l’estiu i del fred a l’hivern.

A partir del projecte guanyador del concurs d’idees s’elaborarà un nou pla urbanístic que inclogui els detalls de la transformació. Es preveu que l’any vinent estigui aprovat i que les obres comencin el 2023.