Sants-Montjuïc habilita cinc punts per vacunar contra la grip

16/10/2020 - 21:14

Salut. Enguany la vacuna contra la grip no es posa directament als centres d'atenció primària, sinó en uns punts de vacunació habilitats en espais i equipaments municipals.

L’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la cessió temporal de 45 espais municipals a centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat per facilitar la campanya de vacunació d’enguany. Als barris de Sants-Montjuïc, els punts de vacunació s'instal·len als casals de gent gran Cotxeres de Sants i La Capa, al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs, a l'Espai Química Joves i en una carpa al Refugi 307.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han acordat la cessió temporal, durant tres mesos, de 45 espais municipals als CAP per facilitar l’actual campanya de vacunació de la grip. Així es garanteix que, en l’actual context de pandèmia de covid-19, l’Atenció Primària disposa d’espais suficients per poder assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la campanya de vacunació sumada a la seva activitat diària. El conveni de cessió especifica que el CatSalut es farà càrrec de les despeses d’adequació que se’n derivin i dels costos de manteniment dels espais. Aquest conveni marc preveu que, en cas que sigui necessari, se cediran més equipaments.

Per anar a vacunar-se contra la grip, demaneu cita prèvia al vostre centre d’atenció primària. Els CAP de Sants-Montjuïc fan servir els següents espais per a aquesta campanya de vacunació contra la grip:

 • Casal de Gent Gran Cotxeres de Sants [CAP Sants]
  Pas de Fructuós Gelabert, 6 (Sants)
  De dilluns a dijous, de 10 a 13.30 h i de 15.10 a 19.40 h
 • Casal de Gent Gran La Capa [CAP Carles Ribas]
  C. Alts Forns, 84 (la Marina de Port)
  De dilluns a divendres, de 10.10 a 12.45h
 • Espai Química Joves [CAP Marina]
  C. Química, 8 (la Marina de Port)
  De dilluns a divendres, de 10 a 14 h
 • Casinet d’Hostafrancs [CAP Numància]
  C. Rector Triadó, 53
  De dilluns a divendres, de 10.30 a 14 h i de 15.10 a 16.30 h
 • Refugi 307 [CAP Les Hortes]
  C. Nou de la Rambla, 175 (el Poble-sec)
  De dilluns a divendres, de 9 a 11.30 h i de 16 a 18.30 h (no cal cita prèvia)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya estableix que els objectius per a la temporada 2020-2021 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75 % en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys, i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60 % en embarassades i en persones amb condicions de risc. Aquests objectius estan d’acord amb els que han establert l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Comissió Europea d’aconseguir cobertures d’almenys el 75 % en gent gran tan aviat com sigui possible i augmentar les cobertures de vacunació a professionals sanitaris i grups de risc.

Més informació