Comencen les obres dels ascensors per pujar i baixar del Polvorí

09/10/2018 - 14:09

Marina. Les obres comencen el 15 d'octubre i els dos nous ascensors per fer accessible el veïnat del Polvorí estaran enllestits a l'abril de 2019.

Han començat les obres d’implantació de dos nous ascensors per tal de millorar l’accessibilitat del veïnat del Polvorí tot salvant el desnivell existent entre el carrer de la Mare de Déu de Port i el carrer del Segura. Ambdós complementaran les escales mecàniques que actualment uneixen aquests desnivells.

El primer ascensor se situa al carrer de la Mare de Déu de Port i arribarà a través d’una passarel·la a la plaça de Buenaventura Durruti. El segon ascensor, ubicat en aquesta plaça, arribarà a través d’una altra passarel·la al carrer del Segura. Aprofitant les obres a l’entorn, s’hi plantaran arbres nous, s’hi col·locarà mobiliari urbà i s’hi renovarà una part de l’enllumenat.

La fase 1 d’aquestes obres finalitza el 25 de novembre. Durant la fase següent, fins al 24 de febrer de 2019, les obres afectaran la circulació del carril de baixada del carrer del Segura. La darrera fase està prevista fins a finals de març de l’any vinent.

A la Marina, la situació geogràfica i urbanística d’algunes de les seves barriades dificulten la mobilitat i la connectivitat entre indrets que, sobre el plànol, semblen molt propers. Ara mateix, per pujar o baixar del Polvorí al carrer de la Mare de Déu de Port, ja hi ha unes escales mecàniques, però no són accessibles, per exemple, a persones en cadira de rodes. Per a aquestes persones tampoc no és viable fer servir les rampes existents, perquè tenen un desnivell considerable. Per revertir aquesta situació, el Pla de Barris de la Marina va preveure la construcció d’aquests dos nous ascensors, amb un pressupost de 627.000 euros.

La Marina de Port és un dels setze barris on es desenvolupa el Pla de Barris impulsat per l’Ajuntament de Barcelona durant aquest mandat. El Pla de Barris engloba un conjunt d’accions socials, econòmiques i urbanes per cohesionar i apoderar aquells barris que més ho necessiten, i ho fa amb la participació i col·laboració dels veïns i veïnes.