Connectats als centres cívics, biblioteques i espais joves

22/04/2020 - 16:21

Cultura i lleure. Les exposicions esdevenen virtuals i els tallers es fan per videoconferència... els centres cívics, biblioteques i espais joves de Sants-Montjuïc no s'aturen durant el confinament.

Les exposicions esdevenen virtuals i els tallers es fan per videoconferència... els centres cívics, culturals, biblioteques i espais per a adolescents joves de Sants-Montjuïc tanquen físicament però no s'aturen durant el confinament per evitar el contagi del virus de la Covid-19.

• CENTRES CÍVICS

El Centre Cívic Cotxeres-Casinet ha inaugurat una nova exposició virtual de pintura, “Regeneració”, amb quadres de l’artista Montse Sorribes en què broten sinergies, gest pictòric, impuls decisori, sentiments com a eix… Inspirats en Joan Brossa, també impulsen el Festival de #PoesiaVisualaCasa a Twitter i a Instagram. Des de La Lleialtat Santsenca participen i ens conviden a unir-nos al projecte Viquiterm, per aconseguir més neologismes en llengua catalana per a termes científics i tècnics.

Al web del Centre Cultural Albareda trobareu moltes propostes culturals i de lleure per gaudir des de casa durant el confinament: tallers per aprendre música o a ballar, idiomes i eines de comunicació, un munt d’activitats en família, jocs sobre el Poble-sec, mostres de les actuacions musicals que aquests dies es veuen als balcons del barri, vídeos dels grups que normalment assagen als bucs musicals, àudios de concerts que s’han enregistrat al centre… A més, han publicat l’exposició virtual “DesConfinament”, amb poemes, dibuixos, pintures i escultures dels membres de Susoespai, creació i salut mental, que un cop més han fet servir l’expressió artística per desfermar-se de l’aïllament i fer brollar emocions.

El Centre Cívic El Sortidor, especialitzat en gastronomia a través del cicle A Taula!, ofereix bones receptes per cuinar aquests dies a casa: les trobareu al seu Instagram, al seu Twitter i al recull de receptes del mes que han penjat al web. A més, podeu veure en línia algunes de les obres que s’hi han representat en el marc de Balandra, el projecte de residències escèniques al centre.

El Centre Cívic Casa del Rellotge ha elaborat i va actualitzant aquest completíssim recull de recursos culturals que podeu trobar gratuïtament a la xarxa, des de pel·lícules i concerts fins a escape rooms virtuals. El Centre Cívic La Cadena, mentre prepara l’exposició en línia “Confinart” amb totes les aportacions que hi heu enviat, us ofereix les classes de guitarra, ioga o zumba de les seves talleristes.

• BIBLIOTEQUES

Les biblioteques estan tancades durant el confinament, però a través de les xarxes socials us ofereixen molt més que llibres. A través de la seva pàgina de Facebook, la Biblioteca Vapor Vell us recomana poesia, teatre, música, llibres per als més petits… A la pàgina de Facebook de la Biblioteca Francesc Candel trobareu recomanacions de llibres, però també música per fer exercici, tallers d’escriptura, recitals poètics i fins i tot contes com el de la llegenda de Sant Jordi. A la seva pàgina de Facebook, la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix fa recomanacions de llibres i pel·lícules, però també us manté informats de les moltes iniciatives solidàries i de suport mutu que han sorgit al barri.

• JOVES

L’Espai d’Adolescents La Clau et proposa un repte cada dia: des de fer ninots amb pasta de sal fins a jugar en línia per resoldre la investigació d’un crim, a més de cuinar pebrots morruts amb ou i formatge … Hi respons penjant la imatge que sigui a Instagram amb l’etiqueta #laclauacasa.

L’Espai d’Adolescents 12@16 també ha traslladat a la xarxa bona part de les seves activitats: escacs en línia, taller d’audiovisuals per videoconferència, cinefòrums… L’horari del servei de reforç escolar s’ha ampliat: ara els monitors responen les vostres consultes per missatge directe dimarts i dijous de 17 a 19 h.

Els dinamitzadors de l’Espai Química Joves també continuen treballant dur des de casa, ja sigui proposant-vos exercicis per mantenir-vos en forma o ensenyant-vos a fer malabars.

L’Espai Jove La Bàscula continua funcionant com a espai de trobada cada tarda de 18 a 20.30 h a través d’Instagram i WhatsApp (682 642 116). A aquest número o al correu info@labascula.cat podeu enviar fins al 26 d’abril els vostres vídeos cantant, tocant o ballant a casa les vostres cançons preferides per participar al concurs Reversiona’t; els vídeos es publiquen a Instagram i el guanyador obtindrà un val de 40 € de descompte per comprar als comerços de la Marina!