El comerç de proximitat que continua donant servei

30/04/2020 - 16:31

Comerç. Quins establiments trobareu oberts als barris de Sants-Montjuïc? Ens n'informen els mercats municipals, el veïnat i els eixos comercials.

Durant l'estat d'alarma per contenir el contagi del virus de la Covid-19, només resten oberts els establiments de productes bàsics com l'alimentació, la neteja o la higiene. Quins continuen donant servei als barris de Sants-Montjuïc? Ens n'informen els mercats municipals, el veïnat i els eixos comercials.

D’entrada, tots els mercats municipals romanen oberts, perquè són bàsics per abastir la ciutadania d’aliments frescos. Per minimitzar els riscos tant de qui hi treballa com de la clientela, a més de complir estrictament amb totes les precaucions sanitàries, les parades estan potenciant la venda en línia o per telèfon, i n’hi ha que ofereixen servei a domicili, als mercats d’Hostafrancs i de la Marina. El Mercat de Sants ho fa a través del 93 269 44 72: després d’encarregar la comanda a la parada que us interessi, podeu demanar que us la portin a casa i també que us ho carreguin a la targeta de crèdit. Amb l’objectiu d’evitar la saturació d’aquest servei, que presta l’entitat TEB gratuïtament fins al 18 de maig, i per garantir que la gent gran i les persones més vulnerables no hagin d’anar físicament a comprar al mercat, també hi ha grups de persones voluntàries organitzats per cobrir-ho. A partir del 8 de maig, l’horari del mercat s’amplia els divendres de 8.30 a 19 h ininterrompudament.

Sense arribar al mercat, a tots els eixos comercials de Sants-Montjuïc hi ha establiments de proximitat que aquests dies romanen oberts per proveir-nos d’aliments i productes de primera necessitat. Ara és més important que mai comprar al comerç de proximitat, tant per evitar desplaçaments innecessaris com per garantir la continuïtat d’aquestes botigues properes. Consulteu els establiments de proximitat que continuen donant servei al web Botigues Obertes, impulsat per la Fundació Barcelona Comerç, o a les xarxes de cada eix comercial:

També hi ha aquest llistat de comerços oberts a Sants, Hostafrancs i la Bordeta elaborat de forma col·laborativa pel veïnat d’aquests barris. I aquest mapa de comerços oberts al Poble-sec, elaborat per un veí i també obert a noves aportacions.

El Mercat de Pagès quinzenal a la rambla del Brasil (Sants) i el Mercat de la Terra setmanal als jardins de les Tres Xemeneies (al Poble-sec) van tornar a l’activitat dissabte passat. Durant el mes i mig que no han pogut celebrar-se, molts dels productors que habitualment hi participen ja rebien les comandes per telèfon i les lliuraven a domicili.