A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

El futur dels edificis de les Tres Xemeneies

16/11/2021 - 17:09

Poble-sec. Procés participatiu per debatre els possibles usos dels edificis annexos a les Tres Xemeneies, amb l'objectiu de revertir la degradació actual per la manca d'activitat.

Obrim un procés participatiu per debatre amb el veïnat del Poble-sec els possibles usos dels edificis annexos a les Tres Xemeneies, amb l'objectiu de revertir la degradació actual per la manca d'activitat. Aquest procés es presenta públicament el 23 de novembre i comença amb dues sessions presencials, a l'Institut Consell de Cent i al Centre Cultural Albareda, que més endavant tindran continuïtat en una segona fase promoguda des del Pla de Barris.

Els edificis de les Tres Xemeneies van ser construïts per FECSA atenent a la qualificació urbanística singular del sòl de “Serveis tècnics” que permet ubicar-hi sistemes d’instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica. Però finalment la companyia no va utilitzar aquests edificis i els va vendre. Des del canvi de titularitat, bona part d’aquests espais han estat sense ús ni activitat, fet que ha contribuït a degradar els edificis i el seu entorn.

Aquest procés participatiu vol debatre sobre una proposta que faci possibles nous usos dels edificis, que permetin guanyar-hi espais per a la ciutadania i que acabi revertint en una millora de l’espai públic. És la primera part d’un procés de dues fases: en la primera, s’abordaran les qüestions urbanístiques que cal desbloquejar abans que els edificis puguin arribar a omplir-se d’activitat. En la segona fase, promoguda pel Pla de Barris, es desenvoluparà un procés per a la dinamització dels espais públics de l’entorn dels edificis i dels jardins de les Tres Xemeneies.

• Sessió inicial de presentació
Dimarts 23 de novembre de 18 a 20 h a l’Institut Consell de Cent
Presentació pública del procés participatiu. La sessió es desenvoluparà presencialment. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia mitjançant la plataforma Decidim Barcelona.

• Sessió de debats temàtics [AJORNADA]
Dilluns 13 de desembre de 17.30 a 20 h al Centre Cultural Albareda
Sessió de participació en la qual s’abordaran els diversos temes de debat vinculats a necessitats ciutadanes com ara activitat econòmica i comercial, habitatge i equipaments. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia mitjançant la plataforma Decidim Barcelona.