El Poble-sec celebra aniversaris al castell de Montjuïc

11/06/2019 - 17:58

Poble-sec. El castell acull dissabte una diada amb activitats per a tothom per celebrar els 150 anys del Poble-sec, els 40 del CA Running, els 35 del Club Arc Montjuïc i els 20 dels Bandarres.

Aquest 2019 el Poble-sec està d'aniversaris. El barri celebra els 150 anys de la seva fundació i algunes de les entitats també commemoren llur naixement. És el cas dels 40 anys del CA Running, dels 35 del Club Arc Montjuïc i dels Castellers del Poble Sec, que compleixen dues dècades d’activitat castellera aquest mateix any. Tot plegat és motiu de sobres per a una gran festa cívica que aquest dissabte tindrà lloc a Montjuïc i sobretot al castell, que obre les portes al Poble-sec per acollir un gran nombre d’activitats per a tot tipus de públic.

El 28 de juny de 1869 van deixar d’estar en vigor les ordenances que limitaven les construccions al voltant de Montjuïc per garantir l’efectivitat militar del castell. Llavors es van començar a construir sobretot habitatges a l’Eixample de Santa Madrona i fàbriques a les Hortes de Sant Bertran, més a prop del port. Així va néixer el Poble-sec.

Per celebrar els 150 anys del barri, però també els 20 anys dels Castellers del Poble Sec, els 35 del Club Arc Montjuïc i els 40 del Club Atlètic Running, aquest dissabte 15 de juny se celebren diverses activitats a la muntanya i el castell de Montjuic obre les portes amb una oferta de lleure àmplia i diversa, per a tot tipus de públic. Al matí tindrà lloc una cursa infantil i el Cros de Muntanya de Montjuïc. A les 11 h, hi haurà activitats per a infants de la mà de Tata Inti al pati d’armes del castell.

A la tarda, l’actuació la Muixeranga de Barcelona comença a les 17 h, així com el taller gratuït de tir amb arc per a famílies que organitza el Club Arc Montjuïc. Tanmateix, per formalitzar-hi inscripcions, heu d’escriure a cps@castellersdelpoblesec.cat. A les 18 h comença la diada castellera amb els Castellers del Poble Sec, els Castellers de Sants, la Colla Joves Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Madrid. El dia el tancaran les actuacions del grup Che Sudaka i de la DJ Partisana.