Diada castellera de Sant Medir, a la Bordeta

07/03/2019 - 20:32

Castells. Els Castellers de Sants, de Sarrià, de Gràcia i de Sant Cugat actuen aquest diumenge a les 13 h a la plaça de Cal Muns.

Ha esdevingut tradició que els barris de Barcelona que celebren Sant Medir i tenen colla castellera – Gràcia, Sants i Sarrià- facin una diada conjunta amb els Castellers de Sant Cugat, on hi ha l'ermita cap a on es fa el romiatge. Cada any l'organitza una de les quatre colles. Enguany els Borinots són els amfitrions aquest diumenge, 10 de març, a les 13 h a la plaça de Cal Muns de la Bordeta.

Sant Medir és una festa molt arrelada en diveros barris de Barcelona i també a Sant Cugat del Vallès, on és copatró de la vila. De fet, el vincle entre Sant Medir i Sant Cugat és molt estret perquè el lloc on van passar els fets de la llegenda i on avui dia s’erigeix l’ermita de Sant Medir és dins el terme municipal de Sant Cugat. A més, la forta devoció que sentia Josep Vidal Granés, l’impulsor del romiatge a Barcelona, pel sant prové del fet que va passar la infantesa a Sant Cugat.

Les colles castelleres participen de la festa amb aquesta diada que té lloc el diumenge següent de Sant Medir, que és el 3 de març. Així doncs, sempre coincideix amb la cercavila de les colles de romeus i romeves de Sant Medir pels carrers de Sants i la Bordeta, on hi ha la Parròquia de Sant Medir. Enguany l’actuació castellera tindrà lloc a pocs metres d’aquesta parròquia, un cop acabi la cercavila i la missa de Sant Medir.