Barcelona Dibuixa a Montjuïc

14/10/2019 - 14:51

Cultura. Diumenge 20 d'11 a 19 h, vuit tallers de dibuix per a tota la família al voltant de Montjuïc i 40 més a tota la ciutat. Més dibuix, més Barcelona!

Amb un nom nou que en reflecteix plenament l’esperit, la gran festa del dibuix de la ciutat de Barcelona es fa present enguany a més barris amb la participació de més entitats que mai! Fins a 48 tallers gratuïts en què grans i petits podem compartir la nostra creativitat i explorar les possibilitats que ofereixen el llapis i el paper. Aquests són els vuit tallers que es fan entre Montjuïc i el Poble-sec:

• Castell de colors, amb Zosen
Castell de Montjuïc (carretera de Montjuïc, 66)
Mural de creació col·lectiva construït a partir de peces pintades pels assistents amb diferents tècniques de grafit. Zosen Bandido és un membre actiu de l’escena del grafit de Barcelona des de començament dels anys 90, mai no ha deixat de pintar murals des de llavors.

• Lluna, sol i una estrella, amb Julia Pelletier
Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc, s/n)
Alguns extractes d’obres de Miró fotocopiats a escales diferents són el punt de partida per explorar formes o signes personals, mitjançant l’ús de la tècnica de la monotípia. Omplim els patis de la fundació amb un univers de llunes, sols i estrelles!
Julia Pelletier és dibuixant, dissenyadora tèxtil, serigrafista i docent. Des del 2006 és directora del Festival Internacional de Llibres Il·lustrats i autoeditats per a adults “Como Pedro por mi casa”.

• Vestir el dibuix, amb Nina Pawlowsky i Pep Duran
Institut del Teatre (pl. Margarida Xirgu, s/n)
Dibuixem entre tots i totes un gran estampat per a un hipotètic vestuari teatral. Un gran i divers dibuix col·lectiu i continu damunt d’una peça de cotó que va formant un estampat per a un hipotètic vestuari teatral que, a mesura que va creixent, va envaint l’escenari. Generar dibuixos amb diferents gruixos, maneres, estils, tècniques, creant trames, línies, ampliacions, superposicions…

• Dibuixar sense paper, amb Lali Canosa
Mercat de les Flors (c. Lleida, 59)
Un taller al voltant de la dansa, el gest, l’espai i la composició. Tant la dansa com el dibuix, com a gest, es resolen i plasmen en una composició, la successió de moviments en l’espai o la matèria. Dibuixem i ballem com a experiència espontània d’ençà que naixem. Forma part de la nostra expressió més ancestral i lliure. El taller proposa trobar-nos en aquest territori compartit, de vivència simultània i des de perspectives diverses.

• Pintura mural, amb Twee Muizen
Museu d’Arqueologia de Catalunya (pg. Santa Madrona, 39-41)
Col·labora amb artistes urbans consolidats de l’escena barcelonina en la realització d’un mural de grans dimensions: en aquest taller aprendràs les nocions bàsiques necessàries per abordar la realització d’un mural de 8 x 2,40 m.
Comissariada per Difusor, aquesta activitat va a càrrec de Twee Muizen, una parella de creadors gallecs amb estudi al Born que tatuen pell, il·lustren premsa, pinten parets i elaboren tota mena d’objectes artístics.

• El joc de la mirada, amb Ignot
Museu Etnològic i de Cultures del Món (pg. Santa Madrona, 16)
Trasllada un objecte d’una altra cultura a la teva vida quotidiana: partim de diverses impressions digitals de diverses mides amb imatges i esbossos de quatre objectes diferents del museu. El collage final serà una cartolina mida DIN A3.
A més de col·laborar amb La Vanguardia com a il·lustrador gràfic, Ignot fa il·lustració infantil, animació, pintura i instal·lacions.

• Cartografies invisibles: dialogar amb Fortuny, amb Art&Coop
Museu Nacional d’Art de Catalunya (Parc de Montjuïc)
Veïns i veïnes del Poble-sec proposen un taller per a totes les edats al voltant de La batalla de Tetuan de Fortuny. És fruit d’un procés creatiu col·lectiu desenvolupat al llarg del 2019, que posa en relació l’obra i les problemàtiques socials actuals. Vine a crear una instal·lació plàstica on fer visible l’invisible!
En diàleg amb la proposta, l’artista Javier Montesol pintarà La batalla de la batalla, una interpretació de La batalla de Tetuan a escala real.

• Llampec llampant llampat! amb Marc Salicrú
Teatre Lliure (pl. Margarida Xirgu, 1)
Dibuixem un cadàver exquisit comú, a la vista, esperant creuar les línies, les meves amb les teves i així fins a la fi. Un collage d’idees que es recargolen les unes amb les altres, pel terra i les parets i els sostres i els cels, dibuixant un immens paisatge interestel·lar, l’atmosfera que ens envolta, i ens hi perdem amb personatges que esperen d’amagatotis el moment de saltar d’una constel·lació a l’altra. Dibuixem el teatre al teatre i creem un teatre.