La Festa Major de Sants ja és aquí

02/08/2018 - 12:49

Festa Major. Feu una ullada al programa de la Festa Major d'enguany i prepareu-vos per gaudir al màxim de les festes!

Del 18 al 26 d’agost la música, els balls, els sopars de germanor, els tallers infantils i la cultura popular i tradicional ompliran els carrers del barri per celebrar la Festa Major de Sants. Feu una ullada en línia al programa tot preparant-vos per gaudir al màxim de les festes.

Les festes comencen el 18 d’agost amb una cercavila festiva de les entitats de cultura popular i tradicional pels carrers de Sants fins arribar al Parc de l’Espanya Industrial on, a les 20 hores, tindrà lloc el pregó a càrrec de l’actriu Gemma Deusedas, veïna del districte i actual docent del programa de teatre de l’Escola Proa.

Dilluns 20 d’agost arribarà un dels plats forts de la festa: la cerimònia de lliurament de premis del concurs de guarniments en què enguany participen 14 carrers.  Aquests són: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Rosés, plaça de la Farga, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Papin, Robrenyo, Rossend Arús, Sagunt, Valladolid, Vallespir de Baix i Vallespir.

Precisament, en aquests carrers, al llarg de la festa major es podrà gaudir de música i diverses activitats pensades per a totes les edats.  Així mateix, enguany se celebraran els aniversaris de les comissions de festes dels carrers de Galileu (21 anys) i d’Alcolea de Dalt (35 anys).

Tot retornant a la programació unitària, dimarts 21 d’agost, a partir de les 21.30 h, els concerts de festa major ompliran el parc de l’Espanya Industrial. Primer, amb la formació Himalaia, un grup que combina punk cru i rock progressiu elegant i contemporani. I després, a les 23 h, el grup Animal farà ballar el públic a ritme de pop, folk, reggae i soul.

Divendres 24 d’agost a les 10 h es farà l’ofrena floral a sant Bartomeu, primer a l’església de Santa Maria de Sants i, després, al Mercat de Sants, on seguidament tindrà lloc el tradicional aperitiu mariner de festa major.

Dissabte 25 d’agost a les 12 h, al carrer Valladolid, tindrà lloc l’entrega dels premis de la votació popular de carrers, un acte organitzat per Sants 3 Ràdio i presentat per la cantant Núria Feliu. Més tard, tindrà lloc el correfoc de la Festa Major.

Com cada any, diumenge 26 d’agost, el Piromusical clourà, a partir de les 22 h, la Festa Major al Parc de l’Espanya Industrial.

Completa la programació de Festa Major activitats com els concerts dels Castellers de Sants, el XX Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la IX Cursa de Festa Major o el partit de retorn a Tercera Divisió de la UE Sants.

A més a més, les nits del 23 al 25 d’agost, dues parelles vetllaran pel compliment del Protocol d’actuació contra les agressions masclistes realitzant tasques de sensibilització, assessorament i detecció als diversos espais on hi haurà activitats durant la Festa Major. A més, les comissions organitzadores han rebut una formació específica per tal d’intervenir d’acord amb el protocol durant tota la festa.