El Brot 2020 obre inscripcions, ampliant el límit d'edat de participació fins als 29 anys

03/02/2020 - 09:55

Cultura. Fins a l'1 de març, s'obre la convocatòria al festival de música jove de Barcelona, dotat amb 3000 € en premis. Hi podeu participar grups i solistes, d'entre 14 i 29 anys, amb propostes de qualsevol estil i gènere musical.

Aquesta és una crida per als i les joves amb passió per la música: ja podeu inscriure-us al Brot, el festival que, amb l’objectiu de promocionar i exhibir les vostres creacions musicals, impulsa el Departament de Joventut i diferents equipaments dels districtes de Barcelona: els cinc Espais Joves de la ciutat (La Fontana, Les Basses, Boca Nord, Garcilaso i La Bàscula), els Casals de Joves del Coll i de Les Corts i el Centre Cultural Albareda.

No badeu: teniu temps per enviar la inscripció al Brot fins a l’1 de març!

Així que, anem per feina!

Com s’indica a les bases del Brot 2020, podeu participar al festival ja sigui a títol individual (com a solistes) o a títol col·lectiu (en grup), apuntant-vos a una de les dues categories a concurs:

  • El Premi Embrió: per a participants de 14 a 18 anys.
  • El Premi Brot: per a participants de fins a 29 anys (com a novetat, enguany l’edat s’ha ampliat 4 anys respecte els 25 anys de límit de les anteriors edicions per tal de facilitar l’accés al festival a més joves músics).

Quins premis podeu guanyar?

Per una banda, els i les participants a l’Embrió, opteu a dos premis: el premi del jurat dotat amb 750 € (repartits de manera igualitària entre els i les 5 participants finalistes), i un premi de 150 € per a la proposta més votada pel públic de la final de l’Embrió (el 29 de maig al Casal de Joves del Coll).

A més, els i les participants que arribeu a la final, rebreu un vídeo amb la filmació de dues de les
cançons que interpreteu al darrer concert.

Per altra banda, els i les participants del Brot, podeu fer-vos amb el guardó que atorga el jurat (dotat amb 1.800 € repartits de manera igualitària entre els i les 6 participants finalistes) i/o amb el premi del públic, dotat amb 300 € per aquell grup o solista més votat pels i les assistents a la final del Brot (el 30 de maig a l’Espai Jove Les Basses).

I això no és tot!

Els i les participants finalistes, guanyareu un vídeo amb la filmació de dues de les cançons que interpreteu a la final i 6 hores gratuïtes en els bucs d’assaig dels equipaments organitzadors, i sereu proposats/ades per participar en alguns espais musicals de referència a Barcelona com La Mercè, la Lali Jove (emmarcada en les festes de Santa Eulàlia), el Primavera als Barris

A banda de tots aquests premis, les bandes i solistes participants podreu resoldre les vostres inquietuds com a músics, a través de valuosos consells per part d’especialistes que us assessoraran sobre aspectes relacionats amb la producció del directe, la professionalització dels vostres projectes musicals…

Voleu més raons per participar al Brot 2020?

En els següents vídeos podeu escoltar la  magnífica experiència de joves que ja han gaudit d’aquesta oportunitat:

Parlem amb RedFall Haze, finalistes del Brot 2019

  • Per ser “una banda compacta amb una veu molt potent i un desenvolupament artístic altament qualitatiu”, RedFall Haze va ser escollida com a finalista del Brot i gràcies a això va pujar a l’escenari de la festa major juvenil i associativa de Barcelona, la Lali Jove, emmarcada en les Festes de Santa Eulàlia. Anima’t a conèixer una mica més del grup i del seu projecte musical de rock alternatiu, en aquesta entrevista amb els seus joves integrants.

Parlem amb DASA, finalista del Festival Brot 2019

  • La primera solista en arribar a la final del Brot va ser seleccionada per sumar-se a la programació de La Mercè 2019. Coneix-la de prop en aquesta íntima entrevista.

Parlem amb Fur, finalistes del Festival Brot 2018

  • L’any 2018, van formar part del cartell de concerts de la Lali Jove, la festa major d’hivern de Barcelona. Descobreix aquesta jove banda de dancepop, de la mà de tres dels seus membres: Álex Murga, Dany Valcárcel i Néstor Navalón.

Parlem amb Beals The Band, finalistes del Festival Brot 2018

  • Van pujar a l’escenari de La Mercè 2018. Coneix una mica més aquesta jove banda amb clares influències del reggae jamaicà i tocs electrònics a través de dos dels seus membres: Jaume Aguadé i Jan Cardeña.

Per a més informació del Festival Brot, visiteu la seva pàgina web i el seu Facebook, i subscriviu-vos al seu butlletí, amb totes les novetats.

Enguany, el cartell del Brot (adjunt a la notícia) està realitzat per Sergi Panizo Heredia, un dels guanyadors del 4t Concurs de cartells de Festivals per a Joves convocat pel Departament de Joventut.