El cicle artístic Boombeta arriba a la Marina

12/07/2018 - 13:28

El cicle artístic Boombeta del Graner proposa fins a 4 accions artístiques en què poden participar els habitants del barri de la Marina d'aquí al 19 de juliol.

Boombeta és un projecte de proximitat, ideat per Arts Vives Aplicades del Graner, que vol trencar la distància entre el que és popular i el que és experimental. El cicle proposa i acull experiències arriscades per als habitants de La Marina que podran ser públic però també participants actius. Amb Boombeta, Graner crea un ecosistema centrat en l’art i la comunitat i que l’acull.

Enguany el cicle Boombeta proposa fins a 4 activitats. Per una banda, l’actriu i directora Claudia Faci dinamitzarà fins al 16 de juliol al Graner el taller escènic Vida laboral en el qual participen fins a 25 persones del barri de la Marina. A través del taller es vol reflexionar conjuntament sobre la importància dels oficis en la nostra societat i sobre les nostres vides. El treball dels participants es farà públic en una representació que es farà al Graner (c. de Jane Addams, 14) el proper 17 i 18 de juliol.

De l’altra, el proper 17 de juliol (de 19 a 23 h), els Jardins dels Drets Humans acolliran la performance Lliçó d’Economia  a càrrec de Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol, Los Torreznos i Societat Doctor Alonso. A través d’aquesta acció sobre el terreny es vol discutir sobre el valor i el cost de les coses i de les persones.

La tercera activitat tindrà lloc el 18 de juliol i consistirà en un programa monogràfic a Radio Nikosia, una de les primeres emissores de ràdio realitzades per persones que han estat diagnosticades amb problemes de salut mental, on es parlarà sobre el procés de creació de l’espectacle Boombeta i sobre la relació entre art i salut mental.

Tancarà el cicle el 19 de juliol la jornada “Art i Comunitat” que tindrà lloc al mateix Graner. La jornada centrarà al seva atenció en el treball artístic en un context d’atenció hospitalària i més concretament en l’àmbit de la salut mental. Fruit de la col·laboració del Graner amb la Fundació Sant Pere Claver i l’Hospital de Dia per Adolescents (un equipament que dona cobertura a les problemàtiques d’adolescents de 12 a 18 anys amb trastorns psíquics, psiquiàtrics), els seus usuaris participaran de l’acció del Graner i més concretament en un projecte de continuïtat amb la creadora Bárbara Bañuelos.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia a info@granerbcn.cat.