El jovent decidiu què voleu al barri

27/02/2020 - 11:46

Participació. S'han organitzat debats joves als barris per fer propostes d'inversions municipals als Pressupostos participatius i aportacions al Programa d'Actuació del Districte 2020-2023.

Com han de ser els espais de joves que hi ha al barri? Necessitem un parc de patinatge o unes pistes esportives? Com anem i tornem de l'institut? Cal un nou carril bici per anar-hi en bicicleta o patinet? El jovent de Sants-Montjuïc té molt a dir en l'elaboració del Programa d'Actuació del Districte 2020-2023 i moltes propostes d'inversions a fer per destinar els nou milions d'euros de Pressupost participatiu que li correspon a aquest districte. Podeu fer-ho en debats joves específics als diferents barris.

Qui coneix les escoles i instituts millor que l’alumnat? Qui sap millor com funcionen els equipaments esportius del barri que qui els fa servir? Qui domina més l’educació musical que les orquestres escolars? Els “il·lustríssims veïns i veïnes” a qui s’adreça la campanya de participació ciutadana en l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal i decisió dels Pressupostos participatius són també nois i noies de 14 anys que van a l’institut, o monitors/es d’esplai que estudien a la universitat, o joves que treballen i busquen pis al barri… Les vostres propostes són benvingudes i seran escoltades directament als quatre debats joves inclosos en aquest procés participatiu. Sense formalitats ni inscripció prèvia, veniu a dir-hi la vostra i contrastar les propostes amb altres joves del barri!

• A Sants, Hostafrancs i la Bordeta:
Divendres 20 de març, a les 18 h, a l’Espai d’Adolescents La Clau (c. Leiva, 67)

• A la Marina:
Dimecres 4 de març, a les 18 h, a l’Espai Química Joves (c. Química, 2)

• Al Poble-sec:
Dijous 12 de març, a les 18 h, a l’Espai 12@16 (c. Concòrdia, 35)

• Debat amb col·lectiu de joves organitzats:
Dimecres 18 de març, a les 19 h, al CC Cotxeres de Sants (Sala d’Actes, edifici C: pl. Bonet i Muixí, 7)

Per exemple, aquestes són algunes de les propostes joves incloses d’entrada al Programa d’Actuació del Districte 2020-2023. Què us semblen? Veniu a alguna d’aquestes sessions i les comentem?

  • Ampliar els serveis de prevenció i atenció a cada barri del districte, per millorar la salut mental, especialment en infants i joves.
  • Ampliar i millorar l’oferta d’espais de lleure per a adolescents i joves.
  • Impulsar els projectes de formació per a joves.
  • Incrementar l’oferta de lleure educatiu per a infants i joves.