Els CAP de Sants-Montjuïc obren els caps de setmana per a pacients amb Covid-19

31/03/2020 - 11:17

Salut. L'horari serà de 9 a 17 h, mentre que de dilluns a divendres es manté l'habitual de 8 a 20 h.

Els centres d'assistència primària obren les portes els caps de setmana per tal de mantenir tots els dies l’atenció telemàtica, presencial i domiciliària de pacients a qui ja s'ha diagnosticat la Covid-19.

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Sants-Montjuïc que amplien els seus horaris de funcionament de 9 a 17 h durant el cap de setmana són:

  • CAP Sants (passatge del Vapor Vell, 6-8)
  • CAP Numància (carrer de Numància, 23)
  • CAP Roger (carrer de Roger, 48-64)
  • CAP Doctor Carles Ribas (carrer del Foc, 112)
  • CAP La Marina (carrer d’Amnistia Internacional, 8)
  • CAP Bordeta-Magòria (carrer del Corral, 41)
  • CAP Les Hortes Poble-sec (carrer Nou de la Rambla, 169)

De dilluns a divendres, tots els centres continuaran obrint de 8 a 20 h.

Consulteu la resta de CAPs de la ciutat que amplien horaris en aquesta llista. Els centres que no hi apareixen també atendran les peticions que arribin a través del web de programació de visites de l’ICS, i desviaran els telèfons als centres que estiguin oberts per garantir l’atenció telefònica.

Aquesta decisió s’ha pres en el context de la situació actual excepcional, juntament amb un conjunt de mesures organitzatives, per reforçar la cobertura de l’atenció primària durant la pandèmia del coronavirus. Entre aquestes mesures també es troben:

– El reforç dels Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) amb tècnics de radiologia per donar suport en la realització de radiografies de tòrax dels pacients amb COVID-19.

– Els Serveis de Diagnòstic per la Imatge (SDPI) Manso, Drassanes, Poblenou i Pare Claret també s’obriran els cap de setmana amb el mateix horari (de 9 a 17 h) per fer i informar de les radiografies que es necessitin, i derivaran directament els pacients a l’hospital si compleixen els criteris dels protocols.