Els guarniments de la Festa Major de Sants

09/08/2018 - 19:52

FM Sants. Bruixes i fades, selves i boscos encantats, escenaris fantàstics que van des de l'antic Egipte fins a 'Joc de trons' podrem veure enguany als guarniments de la Festa Major de Sants.

Bruixes i fades, selves i boscos encantats, escenaris fantàstics que van des de l’antic Egipte fins a ‘Joc de trons’. Tot i que els detalls dels guarniments dels carrers són sempre una sorpresa d’última hora per a la majoria del veïnat, el diari El 3 ha visitat les darreres setmanes els locals de totes les comissions de festes per veure quins elements estan preparant. Així, ens podem fer una idea dels temes que inspiren els catorze carrers que es guarniran per aquesta festa major, del 18 al 26 d’agost.

Casa Gran: un bosc de fades

Un arbre gegant, amb una fada i un llibre, i una cascada amb aigua donaran accés al bosc de la Casa Gran del carrer de Rosés, habitat per 50 fades, 50 follets i 50 unicorns. Làmpades lluminoses decorades amb flors i fades donaran al carrer un ambient de conte.


Papin: la Revolta de les Quintes

El carrer de Papin segueix apostant per la recreació històrica i enguany recorda, amb barricades, llambordes i un cel de fum, la revolta del 1870 contra les lleves militars per la guerra de Cuba.


Galileu: el freak show

El carrer de Galileu es transforma en una mena de circ a l’estil del museu dels horrors. Hi trobareu, entre d’altres personatges fets amb paper maixé, una dona amb dos caps, un pallasso endimoniat i la dona barbuda.


Alcolea de Dalt: Joc de Trons

El carrer d’Alcolea de Dalt reconstrueix escenaris de la pel·lícula i la novel·la Jocs de Trons. Prometen moltes sorpreses, però el que segur que no hi faltarà és una rèplica idèntica del tron de ferro que han elaborat amb taps d’ampolles, plàstics i fustes reciclades.


Alcolea de Baix: camps i pagesia

Un tractor, un molí de vent i un camp d’ordi són alguns dels elements que el carrer d’Alcolea de Baix deixi de ser urbà aquestes festes per transformar-se en un espai de recreació i homenatge a la pagesia.


Valladolid: un carrer embruixat

Bruixes i gats, amb escombra o sense, donaran al carrer de Valladolid un ambient misteriós, on no hi faltaran els ratpenats i una gran aranya que cobrirà la zona amb una teranyina.


Vallespir de Baix: crítica a l’especulació turística
La Comissió de Festes de Vallespir de Baix vol fer una crítica de l’especulació immobiliària i el creixement del turisme cobrint el carrer de bitllets, recreant dues masies envoltades d’edificis alts i plantant un cementiri de rentadores, ara que tothom va a les bugaderies industrials.


Vallespir: dolents de pel·lícula

Els germans Dalton, el comte Dràcula, el pirata Pata Palo, Cruella de Vil i fins i tot la bruixa de la Sirenita són alguns dels personatges dolents que enguany ballen una sardana a l’entrada del guarniment del carrer del Vallespir.


Robrenyo: l’Egipte dels faraons

El riu Nil passa enguany pel carrer de Robrenyo, que enguany ha preparat un decorat amb piràmides, màscares i palmeres per traslladar tots els visitants a l’antic Egipte.


Guadiana viatja a l’espai

Coets i satèl·lits, meteorits i planetes. El carrer de Guadiana prepara un guarniment d’allò més estel·lar i galàctic per recordar la carrera espacial protagonitzada pels Estats Units i la Unió Soviètica entre 1957 i 1975.


Rossend Arús: música i color
El carrer de Rossend Arús prima la programació musical i vol ambientar-la en un entorn ple de colors per realçar la festa, però enguany no té un tema clar per presentar sinó més aviat una estètica per crear aquesta atmosfera.


Finlàndia: la selva

Cacatues, tucans, lloros, serps, granotes i micos fets de paper maixé habitaran a la selva que està creant el carrer de Finlàndia, engrandint els arbres que hi ha normalment i creant fins i tot un llac i una cascada amb aigua.


Sagunt: un bosc encantat

Més de 2.700 ampolles tenyides de verd crearan al carrer de Sagunt l’ambient idoni per explicar, al llarg del recorregut, una història plena de misteris i també de missatges adreçats a grans i petits.


Farga: els colors de l’arc de Sant Martí

La Comissió de Festes de la Plaça de la Farga ha optat enguany per un guarniment més senzill que anys enrere, però ben farcit de llum i coloraines, perquè les activitats de la seva festa llueixin més que mai.