Més obres municipals en marxa

21/05/2020 - 19:39

Obres. A partir de dilluns 25/05 es reprenen els enderrocs del c. Burgos i del Bloc 12 de Can Batlló, així com la reurbanització dels jardins de la Mediterrània, que es preveu enllestir en un mes.

La represa de les obres municipals que havien quedat aturades el 14 de març al districte de Sants-Montjuïc entra dilluns 25 de maig en una nova fase. Es reprenen les tasques pendents per acabar de reurbanitzar els jardins de la Mediterrània, aproximadament en un mes. També torna a arrencar la desconstrucció del Bloc 12 de Can Batlló a la Bordeta i l'enderroc de l'antiga fàbrica d'ascensors ERSCE al carrer de Burgos, a Sants.

Al carrer de Burgos primer es van enderrocar els habitatges que feien cantonada amb el carrer de la Riera de Tena i ara es treballa per deixar neta la part del solar que ocupa l’antiga fàbrica d’ascensors ERSCE. Durant l’aturada pel confinament de la covid-19, s’han pres les mesures necessàries per evitar una reocupació d’aquest espai. Dimarts 2 i dimecres 3 de juny s’enderrocaran les façanes del número 19 del carrer de Burgos, així que a estones estarà tallat el pas de vehicles i vianants per garantir-ne la seguretat. L’objectiu final de tota aquesta operació és deixar lliure l’espai on s’han de construir els habitatges per reallotjar la quarantena de famílies afectades per aquesta tercera fase de les obres de cobertura de les vies de Sants.

El Bloc 12 de l’antic recinte industrial de Can Batlló s’està desconstruint perquè l’avantprojecte del parc elaborat amb la participació del veïnat preveu ubicar-hi un espai d’ús veïnal a l’aire lliure, mantenint-ne les façanes de totxos per delimitar l’espai i conservar-ne l’estètica industrial.

La reurbanització dels jardins de la Mediterrània estava gairebé enllestida abans de l’aturada del 14 de març. Les obres es reprenen dilluns 25 de maig omplint els parterres amb escorça de pi i col·locant la tanca del voltant dels jocs infantils. A partir del 4 de juny es col·locarà el paviment metàl·lic de la nova passera elevada, però la previsió és finalitzar tota l’obra durant la segona quinzena del mes de juny.

Fa un parell de setmanes ja es van reprendre les obres al carrer de Vila i Vilà, on s’està renovant el col·lector per millorar el drenatge d’aigües a tota la part baixa del Poble-sec; els treballs de construcció del poliesportiu i l’escola bressol del carrer de Roger, a Sants-Badal; la urbanització del sector 8 de la Marina del Prat Vermell, i la renovació dels jardins de Mossèn Costa i Llobera, a Montjuïc,