Comença la desconstrucció del Bloc 12 de Can Batlló

12/02/2020 - 18:35

Bordeta. De les antigues naus del davant del Bloc 11, al futur parc de Can Batlló només se'n conservarà la façana. El buidatge del Bloc 12 comença dijous 20/02 i durarà uns cinc mesos.

L'avantprojecte de parc de Can Batlló elaborat amb la participació del veïnat preveu un espai d'ús veïnal a l'aire lliure allà on ara hi ha les naus del Bloc 12. Tanmateix, les façanes de totxos d'aquestes naus s'hi mantindran, delimitant l'espai i conservant-ne l'estètica industrial. La desconstrucció parcial d'aquestes naus comença dijous 20 de febrer i s'allargarà durant uns cinc mesos. A l'estiu, el solar quedarà a punt per a la seva propera urbanització com a zona verda.

Per poder conservar-ne les façanes, el Bloc 12 no s’enderroca sinó que durant els propers cinc mesos s’hi durà a terme un procés progressiu de desconstrucció. Primer caldrà tancar tota l’àrea de treball, amb un perímetre de seguretat d’un metre i mig, i treure tots els residus abocats dins dels locals durant els darrers anys. Després es retiraran totes les peces de fibrociment, d’acord al Pla Específic de desamiantat aprovat pel Departament de Treball de la Generalitat. En tot cas, un cop analitzades les peces existents, s’ha comprovat que són d’un fibrociment “no friable”, o sigui, que no és tòxic.

A continuació, un cop estintolades totes les façanes a mantenir, es desmuntarà la coberta i el pòrtic paral·lel a la façana que dona al carrer de l’Onze de Juny. Les encavallades de fusta sobre les que se suporten les cobertes es desaran. El cost total de l’operació és de 512.000 euros, que provenen tant del pressupost municipal com dels propietaris del sostre edificable al voltant de l’àmbit urbanístic.

Quan s’urbanitzi el parc de Can Batlló, aquest solar esdevindrà un espai d’usos veïnals a l’aire lliure, amb una pèrgola fotovoltaica i una àrea jocs per a infants de menys de 6 anys. L’avantprojecte del futur parc es va presentar al gener, recollint les aportacions que ja hi havia fet el moviment veïnal de Can Batlló. Dimecres 19 de febrer té lloc una nova sessió participativa per treballar i debatre com seran alguns espais del futur parc central de la Bordeta.