Es reprenen algunes obres públiques al districte

12/05/2020 - 17:26

Obres. La construcció del poliesportiu i l'escola bressol al c. Roger, el col·lector del c. Vila i Vilà i la urbanització de la Marina del Prat Vermell, de nou en marxa.

L'Ajuntament de Barcelona ha previst el retorn progressiu de l'activitat a les obres públiques aturades pel decret de l'Alcaldia del 14 de març, en funció de l'interès públic i les possibilitats de mantenir les condicions de seguretat contra el contagi de la covid-19 en cada cas. A Sants-Montjuïc, la construcció del poliesportiu i l'escola bressol al c. Roger, el col·lector del c. Vila i Vilà i la urbanització de la Marina del Prat Vermell estan de nou en marxa.

Per ordenar la represa de les obres públiques en les fases 0, 1 o 2 del desconfinament progressiu, les inversions municipals s’han classificat segons els criteris següents:

  1. Obres que, per les seves característiques, garanteixin el compliment de les mesures sanitàries per part dels treballadors.
  2. Obres que estiguin lluny d’habitatges amb persones confinades, i que així provoquin menys
    molèsties.
  3. Obres d’equipaments de serveis bàsics (educació, salut, serveis socials).
  4. Obres vinculades a grans infraestructures estratègiques de ciutat.
  5. Obres a punt d’acabar i/o que estiguin provocant molèsties a l’espai públic, i que en reiniciar-se millorin notablement les condicions de seguretat i/o habitabilitat.

S’han reprès ja en la fase 0 de desconfinament les obres d’inversió que compleixen amb més criteris dels anteriors i les obres de manteniment per resoldre falles de les xarxes o punts de deteriorament d’infraestructures que provoquen perill a l’espai públic.

Segons els criteris anteriors, a Sants-Montjuïc es van reprendre ja divendres passat les obres al carrer de Vila i Vilà, on s’està renovant el col·lector per millorar el drenatge d’aigües a tota la part baixa del Poble-sec. Dilluns van arrencar de nou els treballs de construcció del poliesportiu i l’escola bressol del carrer de Roger, a Sants-Badal, i la urbanització del sector 8 de la Marina del Prat Vermell, així com la renovació dels jardins de Mossèn Costa i Llobera, a Montjuïc, que es preveu que finalitzi en dues o tres setmanes. La reforma dels jardins de la Mediterrània, a la Marina de Port, ja estava gairebé enllestida abans de l’aturada i es preveu completar-la al llarg del mes de juny.

Aquesta setmana també es duu a terme la instal·lació d’un segon punt de recàrrega d’autobusos elèctrics a la parada final de la línia H16 al carrer del Cisell, al costat de la plaça del Nou, a la Marina del Prat Vermell. En aquests punts, les bateries dels busos elèctrics assoleixen fins a un 70% de càrrega en no més de cinc minuts.