Es reactiva el Consell del Parc de Montjuïc

31/01/2018 - 12:01

Montjuïc. Amb la participació de 98 representants d’entitats, gestors culturals, esportius i veïnat del barri, es definirà el nou pla d'actuació a la muntanya.

El Consell del Parc de Montjuïc es va reunir ahir al Saló de Plens del Districte de Sants-Montjuïc. No es convocava des del 2014, quan es va aprovar la modificació urbanística del PGM. L'òrgan ha passat de 46 a 98 representants, per tal de recollir la veu dels diferents actors involucrats a la muntanya de Montjuïc, sobretot escoles, instituts i equipaments esportius o culturals ubicats a la muntanya que fins ara no en formaven part.

Aquesta reactivació arriba amb la voluntat de poder endreçar els usos del Parc de Montjuïc, un espai de la ciutat que ha crescut exponencialment en activitats, a través d’un nou pla d’actuació que es fonamentarà en la participació. Per començar a treballar-ho, l’actual consistori vol endegar un procés de treball i debat amb el màxim d’actors implicats a la muntanya. El pla de treball que ahir es va presentar contemplarà diferents grups sectorials per tractar temes de convivència, cultura, esports, lleure, turisme, ecologia urbana i mobilitat. Els diferents membres del consell podran participar de forma voluntària en aquests grups de treball i discussió. Així mateix, durant el segon semestre de l’any, sobre aquest pla d’actuació s’obrirà un procés participatiu obert al conjunt de la ciutadania tant dels barris propers a la muntanya com d’arreu de Barcelona.

El conjunt del Parc de Montjuïc, amb tota la seva riquesa i complexitat d’usos, constitueix una peça urbana singular. Per aquest motiu es considera una “zona especial”. La regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha destacat que “era necessari tornar a posar en marxa el Consell del Parc de la Muntanya de Montjuïc, i així ho hem fet. Primer vam designar un responsable de Montjuïc i ara volem que aquest consell, així com el conjunt de taules de treball que es duran a terme al districte i a tota la ciutat, sigui l’instrument clau per poder avançar en la participació de tothom cap a un pla d’actuació de la muntanya”.